Hlavní obsah

Číňan si koupil iPhone z bazaru, vybuchl mu před obličejem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné štěstí měl muž v čínském městě Ťin-chua na východě země. Zhruba půl roku poté, co si koupil mobilní telefon z druhé ruky, mu přístroj explodoval před obličejem. Díky reflexu vyvázl z incidentu pouze s lehčími zraněními, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bazarový iPhone explodoval novému majiteli v ruce a spálil mu vlasyVideo: AP

 
Článek

Výbuch přístroje zachytila bezpečnostní kamera. Na snímcích je vidět, jak muž, z jehož jména bylo zveřejněno pouze příjmení Hu, ihned po explozi odhodí hořící telefon na zem, což ho zřejmě uchránilo před závažnějším poraněním.

Podle dostupných informací si Hu koupil zhruba před půl rokem iPhone 6 Plus od svého kamaráda, který provozuje obchod s bazarovými telefony. Ten už si však nepamatuje, zda byl konkrétní telefon v minulosti opravován a mohlo dojít například k montáži vadného dílu.

Případem se bude zabývat výrobce

Po čase používání se telefon začal neočekávaně vypínat a zapínat. V momentě, kdy muž telefon držel v ruce, přístroj explodoval a Hu utrpěl zranění v obličeji, včetně popálených obočí, řas a vlasů.

Případ byl nahlášen společnosti Apple, která se situací bude zabývat.

Zranění, která Hu utrpěl, naštěstí nebyla vážná a po krátké návštěvě nemocnice byl muž propuštěn.

Případ vzníceného telefonu řešil v roce 2017 i soud v Praze. Muž však s žalobou na výrobce telefonu neuspěl.

Reklama

Výběr článků

Načítám