Hlavní obsah

Čí je to prsten? ptala se policie. Sauronův, odpověděl internet

Novinky, tcs

Když policejní oddělení v Severním Yorkshiru zveřejnilo fotografie kradeného prstenu ve snaze najít majitele, rozhodně netušilo, jaký rozruch a pobavení tím na internetu způsobí. Policistům totiž ušlo, že se jedná o kopii slavného Sauronova prstenu, kolem kterého se točí legendární Tolkienovo dílo.

Foto: North Yorkshire Police

Nalezený prsten je replikou slavného prstenu z Tolkienova díla.

Článek

Policie minulý týden zveřejnila fotografii stříbrného prstenu, který zabavila zloději. „Naneštěstí jsme nebyli schopni nalézt vlastníka a prsten mu vrátit. Protože je to velice osobitý šperk, doufáme, že někdo pozná značky a bude nám schopen sdělit, komu prsten patří,“ citoval policejní účet slova vyšetřujícího policisty.

Co však policistům nedošlo, byl fakt, že ony „značky“ jsou známé milionům lidí. Jedná se totiž o elfí písmo tengwar a prsten je replikou Jednoho prstenu z Tolkienovy trilogie Pán prstenů. Logicky tak začali facebookoví uživatelé posílat své „tipy“, kdo je vlastníkem.

Brzy tak měla policie informaci o tom, že prsten byl vykován Sauronem, že byl dlouho ztracen a často měnil vlastníka. „Můžeme pomoci, jeden z původních vlastníků byl jistý pan Sméagol. Žil někde poblíž řeky Anduiny,“ rýpli si pobaveně dokonce i kolegové z kingstonské policie. Vzápětí vypukla debata o tom, že už Sméagol ho ukradl Déagolovi, který ho nalezl v řece.

Lidé rovněž policii psali, co si s prstenem počít. „Prsten musí být odnesen hluboko do Mordoru a hozen zpět do ohnivé propasti. Jeden z vás to musí udělat,“ zněl jeden z komentářů. „Poslední, co chcete udělat, je vrátit zrovna tenhle prsten jeho původnímu vlastníkovi,“ varoval zase druhý. „Zkoušeli jste poslat orly?“ utahoval si další.

Omylem vyhodili diamantové snubní prsteny. Při pátrání prohledali 30 tun odpadu

Koktejl

Příspěvek celkem sdílelo na 73 tisíc lidí a přibylo pod něj na 57 tisíc komentářů. „Díky za komentáře. Budeme muset oprášit své filmové znalosti,“ uvedla policie, aniž by slíbila oprášit si znalosti knižní. „Hodně jsme se díky našim fanouškům zasmáli. Ale opravdu bychom rádi vrátili prsten jeho právoplatnému majiteli,“ dodala následně yorkshirská policejní mluvčí. Možná se to i díky nebývalému zájmu podaří.

Reklama

Výběr článků

Načítám