Hlavní obsah

Chtěl vstupenku na operu, dostal rovnou hlavní roli

– CARDIFF

Když student Cardiffské mezinárodní pěvecké akademie Adriano Graziani (32) volal na poslední chvíli do pokladny cardiffského Millenium Centre, aby zjistil, jestli si ještě může rezervovat lístek na operní představení, netušil, jak důležitý krok udělal pro svou kariéru. Do divadla se dostal, ale nikoliv do hlediště - skončil přímo na jevišti.

Článek

Adriano chtěl původně lístky na galakoncert Velšské národní opery. Místo toho byl ale požádán, zda by nemohl zaskočit za tenora, který ulehl s chřipkou.

Když mladík zjistil, že by měl sám zpívat, musel si za necelé dvě hodiny připomenout partituru a absolvovat pěveckou zkoušku.

Nakonec vše dopadlo dobře a obecenstvo jeho výkon uvítalo tak vřele, že jej Velšská opera chce příští rok obsadit do hlavní role v opeře La Boheme.

Vy jste tenor, že ano? Nemáte dneska večer čas?

"Říkal jsem si, že by bylo fajn jít se na představení podívat, tak jsem zavolal, jestli se dá ještě sehnat lístek. Muž, který zvedl telefon, mne trošku znal a zeptal se: 'Vy jste tenor, že ano? Nemáte náhodou dneska večer čas? Náš tenor onemocněl'. Jsem napůl Ital, napůl Velšan, a snil jsem o tom, že bych jednoho dne mohl zpívat s Velšskou národní operou nějaký italský kus. Mám to v krvi, ale obvykle je dost těžké už jen dostat se na konkurz," vylíčil Graziani svůj životní zážitek.

Mluvčí Velšské národní opery je nadšen: "Toto je skvělý příklad, jak se nám daří vychovávat nové talenty. Od Adriana si opravdu moc slibujeme."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám