Hlavní obsah

Muže šokoval stav jeho bankovního konta. Ocitl se biliony v minusu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si šel minulé úterý Belgičan Frederic d’Aspremont koupit sendvič, platební terminál nepřijal jeho kartu. A když chtěl zjistit proč, zůstal v šoku. Výpis ukazoval, že je na účtu téměř 100 miliard eur (zhruba 25,6 bilionu korun) v minusu, přesněji řečeno měl dlužit 99 999 996 506,16 eura.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Částka byla naštěstí tak absurdně vysoká, že bylo jasné, že jde o chybu. „Je to legrační, bylo to ale i hodně stresující,“ svěřil se d’Aspremont v rozhovoru pro deník La Dernière Heure.

Banka okamžitě muže ujistila, že se pochopitelně jedná pouze o chybu v systému.

Ke svým penězům se ale stejně nedostal okamžitě. Chyba totiž vznikla kvůli tomu, že d’Aspremont, který začal podnikat v oblasti tvorby videí, byl obviněn konkurentem z plagiátorství.

Při placení v lékárně zjistila, že je mrtvá

Koktejl

„Soud mě shledal nevinným, ale co jsem nevěděl, bylo, že mi může až do vynesení rozsudku zmrazit účty,“ uvedl Belgičan. Po pár dnech konečně absurdně vysoký dluh zmizel a d’Aspremont může opět svůj účet využívat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám