Hlavní obsah

Chorvatská slepice snesla vejce ve tvaru zdeformované kuželky

Novinky, jky
SLIVNO

Příhod ze světa zvířat není nikdy dost a ta poslední z chorvatského Slivna opravdu stojí za to. Jedna slepice tam totiž snesla vejce velmi podivného tvaru, který lze přirovnat snad ke zdeformované kuželce.

Článek

Podivně tvarované vejce udivilo i majitele slepice, který měl vajíčko nejdříve za nějakou podivně vytvarovanou bramboru.

"Nemohl jsem uvěřit tomu, že tohle doopravdy vyšlo z jedné z mých slepic. Zavolal jsem přátele, aby se přišli na ten výtvor podívat, a byli stejně udivení jako já. Ani jeden z nás nic takového ještě neviděl," uvedl dvaasedmdesátiletý farmář Neda Glibota a dodal, že vejce jistě neskončí na pánvi, místo toho si ho chce vystavit.

Zvířecích mutací se v loňském roce objevilo více. V Palestině se v listopadu narodilo dvouhlavé jehně, v Číně přišlo v červenci na svět prase s opičí hlavou a v červnu byl v Itálii spatřen jednorožec, šlo však jen o zmutovanou srnku. V dubnu se na Floridě narodila kočka se šesti končetinami. Před necelým rokem se pak na Novém Zélandu narodilo sedminohé jehně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám