Hlavní obsah

Chlapci se v krku zasekla píšťalka z balonku, při nádechu pískal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí stálo při malém chlapci z thajské provincie Yala. Podařilo se mu totiž vdechnout malou píšťalku z balonku. Naštěstí se mu zasekla v dýchacích cestách tak šťastně, že zcela nezamezila přívodu vzduchu, chlapec pouze při každém nádechu a výdechu pískal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec vdechl píšťalku z balonkuVideo: AP

 
Článek

Do nemocnice ve městě Yala ve stejnojmenné provincii na jihu Thajska přivezli nešťastní rodiče chlapce 5. března. Ten den za nimi chlapec plačící přiběhl a ukazoval si na krk. Za lékaři vyrazili v okamžiku, kdy chlapec při každém nadýchnutí písknul.

Rentgenové snímky pak ukázaly, v čem je problém. Chlapci v krku vězela zhruba 1,5 centimetru dlouhá píšťalka. Kus plastu naštěstí nezablokoval dýchací cesty úplně, chlapec se mohl udusit na místě.

„Foukal do nafukovacího balonku s píšťalkou příliš silně a píšťalka mu skončila v krku,“ uvedl doktor Krissanaporn Jirawarakul s tím, že se v dnešní době vyrábějí divné hračky.

Šestiletá holčička spolkla píšťalku, pískala jako delfín

Koktejl

Lékaři chlapce uspali a píšťalku z krku během dvaceti minut vytáhli. „Měl štěstí, že nebyla příliš hluboko, takže jsme to mohli vytáhnout jen za pomoci lékařských kleští,“ uvedl Jirawarakul.

Poté, co se probudil, lékaři požádali chlapce, aby zkusil zapískat. Během dýchání už naštěstí žádný pískavý zvuk z chlapce nevyšel. „Byl trochu zklamaný, že jeho speciální schopnost zmizela,“ uzavřel s úsměvem lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám