Hlavní obsah

České Miss si vzal do parády Venezuelan

– PRAHA
Právo, Helena Vacková

Vicemiss ČR 2004 Michaela Wostlová, druhá Vicemiss ČR 2004 Edita Hortová a Miss ČR 1996 Petra Minářová se uplynulý týden svěřily do rukou venezuelského stylisty a kadeřníka Luise Pinta. Ve své zemi je vyhlášeným odborníkem, který už několik let připravuje dívky na soutěž Miss Venezuela.

Foto: Sofie Rauerová

Gospel Gaia

Článek

Jako první si vzal do parády Vicemiss ČR 2004 Michaelu Wostlovou. "Dám jí úsměv do tváře," prohlásil Pinto po chvilce přemýšlení. Podle něj se k její barvě pleti nehodil odstín vlasů - blonďaté melíry. "Má příliš vlasy do popelava." Stačila tmavší barva na proužky a Míša hned prokoukla. Navíc trochu zkrátil délku vlasů a ostříhal ofinu.

Na Petře Minářové Pinto předvedl, jaké se ve Venezuele dělají například účesy během finálového klání, které sleduje celá země. V průběhu večera se tam dívky dvakrát přečesávají. Nejprve se vytvoří sportovnější styl - k promenádě v plavkách, druhý pak velmi společenský - k večerním šatům.

Největší změnu prodělala Edita Hortová. Luise Pinto jí vlasy nabarvil na měděno a zkrátil na ramena. Jak Pinto prozradil, medové barvy teď frčí. "Je to klasický případ dívky, která je ráda, že je blondýnka, přitom barva nejde k jejímu obličeji. Proměnil jsem ji a moc jí to sedí. Vidíte, stačí jen málo a úplně prokoukne," pochvaloval si výsledek své práce Pinto.

Prozradil jste, že hned po příletu do naší republiky vás zaujalo, kolik je tu krásných žen. Čím vás tak okouzlily?

Nejvíce mě zaujalo, že jsou velmi jemné a krásné. Ale myslím, že jim něco chybí. Asi recept na to, jak se naučit krásu prodat. Možná styl a umět se upravit. V tomhle je venezuelská žena naprosto perfektní.

Ve Venezuele se dívky na soutěž Miss připravují dva až tři roky, kdy si je vezme do parády celý tým odborníků - kadeřník, stylista, plastický chirurg atd. V podstatě z ní vyrobíte dokonalou krásku. Dnes jste měl možnost poznat vítězky Miss ČR. Jak byste tyto dívky porovnal s venezuelskými vítězkami?

Venezuelská žena, která se uchází o titul Miss, je daleko sebevědomější, protože má tvrdý trénink. Jsou tak vytrénované, že každá řekne Já budu ta nejkrásnější!, a s tím předsevzetím jdou na konkurz. Dlouho pak například trénují chůzi. Dostanou boty na osmnácticentimetrových podpatcích. Kolikrát brečí, že to nevydrží. Ale když pak přijde závěrečný večer a obují si střevíce o osm centimetrů nižší, jejich chůze je naprosto sebejistá.

Mám pocit, že vašim dívkám ta jistota trochu chybí a také určitá dravost. Když jí někdo řekne, že je krásná, skoro se začervená. Mělo by z ní přece vyzařovat přesvědčení, že je nejkrásnější a měla by to umět prodat. Když jsem je česal, připadalo mi, jako když se na soutěž Miss teprve chystají.

Říkáte, že ve Venezuele je v přípravě dívek na Miss nejdůležitější disciplína. Jaký mají režim?

Začíná to od diet, které jsou mnohdy velmi tvrdé. Dívky jedí třeba jen zelený salát, tuňáka s vodou a pijí citrónovou vodu. Strava samozřejmě musí být doplněná vitamíny. Pak se dívka učí, jak má být upravená. Musí být perfektní od rána do večera. Nemůže třeba po ulici chodit bez make-upu. Samy se učí líčit i jak si upravit vlasy, protože na Miss Univers si toto musejí dělat samy.

Podobné přípravy někdy trvají rok dva. Děvčata v tomhle musí být úplně podřízené. Osmel Sousa (ředitel soutěže Miss Venezuela) jim určí, jakou mají mít barvu vlasů, sestřih i co si musí obléknout. Ony se ničemu nebrání, protože vědí, že mají zaručenou budoucnost. Každá z dvaadvaceti finalistek, aniž by se stala vítězkou, má už své místo jisté. Doslova se o ně perou z televize, rádia, manageři apod.

Představte si, že byste si měl vzít do parády české dívky. Jak dlouho by vám asi trvalo, abyste je dostal na úroveň venezuelských královen krásy?

Kdybych k tomu měl celý tým lidí a k ruce plastického chirurga, dále člověka, který by je naučil chodit... Nevím, jak Osmel Sousa, ale já bych to stihl tak za tři měsíce. Pak by se české missky na světových soutěžích krásy nemusely bát konkurence z Venezuely, ale pověstně krásné Venezuelanky by se třásly před vašimi dívkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám