Hlavní obsah

Česká Miss Lucie Hadašová obdarovala libeňský útulek

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úterní poledne bylo světlým bodem pro smečku psů žijících v libeňském azylovém domě pro týrané psy. Česká Miss Lucie Hadašová přijela do pražské Libně věnovat psímu útulku dárky v hodnotě pěti tisíc korun. Pomoc České Miss 2007 vedoucí útulku Olga Abrahamová velmi vítá, péče o psy je finančně velmi náročná a každý dárek tak útulku přijde vhod.

Článek

"Jsem ráda, že se mi zatím podařilo sehnat všechny ty dárky. Je to jen začátek, který všechno odstartuje. A já se chci v budoucnu věnovat a pomáhat právě zvířatům. Zvlášť psy mám ráda, sama mám jednoho doma. Nechápu jak někdo může zvířata schválně mrzačit a ubližovat jim," řekla Lucie Hadašová.

Proto se Česká Miss rozhodla pomoci útulku v Libni, ve kterém jsou právě týraní a starší psi a který je odkázán pouze na dotace a dary od lidí. Lucie má doma yorkšírského teriéra jménem Čiki a její babička zase našla před rokem opuštěného malého voříška a teď se o něj stará. Psi potřebují podle jejích slov péči a lásku.

"Někteří psi v útulku jsou staří, slepí či postižení a nemají šanci, že si je někdo vezme domů. A několik z nich už chtěli jejich majitelé utratit. Podaří se nám udat jen pár psů. My totiž prověřujeme, zda se potom pejsek dostane do dobrých rukou a jsme rádi, když se tak stane. Naše pejsky si třeba může osvojit nějaký starší člověk, který má psy rád, a v případě nemoci či jiné události je může vrátit zpátky do útulku," řekla Olga Abrahamová z psího azylu.

Hadašová chce pomoci více útulkům

"Ráda bych zůstala s tímto útulkem, ale když to vyjde, tak bych se chtěla angažovat i v dalších. Bude to záležet také na tom, jak se mi bude dařit sehnat sponzory. Moc ráda bych pomohla i někde na Moravě, konkrétně asi v Hodoníně. Nezapomínám na to, odkud pocházím. Ale na libeňském útulku se mi opravdu líbí, že tam psi nejsou v kotcích," řekla Novinkám Lucie Hadašová.

"Ta paní, která se tam o ty pejsky stará toho má na sebe opravdu hodně. A to jí tam opravdu moc lidí nepomáhá. Říkala jsem si, že bych chtěla dát dohromady partu dívek ze soutěže, se kterými bychom jí tam přišli pomoct třeba s úklidem a tak podobně. Práce tohoto typu mi vážně nevadí, tak doufám, že na tom budou holky podobně," dodala pro Novinky Česká Miss 2007.

Reklama

Související témata:

Související články

Českou Miss je studentka Lucie Hadašová

Novou Českou Miss se v sobotu večer v pražském Top hotelu stala dvacetiletá studentka aplikovaného práva Lucie Hadašová ze Strážnice. Získala také kontrakt...

České missky pokřtily cédéčko Walda Gangu

Nové cédéčko kapely Walda Gang pokřtily ve středu 8. srpna v pražském kasinu Banco Česká Miss 2007 Lucie Hadašová a druhá vicemiss Lilian Sarah Fischerová....

Výběr článků

Načítám