Hlavní obsah

Cenzura: po Stoneové přišli na řadu Rolling Stones

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DETROIT

V amerických médiích se nesmí sex nejen předvádět, ale ani o něm mluvit. Když Rolling Stones v neděli zpívali na XL Superbowlu (liga amerického fotbalu), televize ABC jim stáhla zvuk jen proto, že písně obsahovaly narážky na sex. Nedávno cenzoři vystříhali také sexuální scény z filmu Základní instinkt 2 se Sharon Stoneovou.

Článek

Milióny Američanů měly příležitost vidět v televizi živá vystoupení špičkových umělců jako jsou Rolling Stones, Stevie Wonder či Aretha Franklinová, ale s přerušovaným zvukem to asi nebylo to pravé ořechové.

Dvě ze tří písní (Start Me Up a Rough Justice) od "stounů" televize ABC upravila k obrazu svému. Poté, co Janet Jacksonová při svém výstupu s Justinem Timberlakem na Super Bowlu v roce 2004 odhalila ňadro, brání se stanice hrozbě dalšího skandálu zpožďováním přímého přenosu o pět sekund. CBS před dvěma lety dostala za "pohoršlivý přenos" pokutu 550000 dolarů.

Jagger už před finále slíbil, že Rolling Stones si nic svlékat nebudou. Zároveň se zavázal, že na pódiu nebude mluvit sprostě. "Televizní stanice se vždy děsí, kolikrát během přenosu řeknete f...," řekl na ostře sledované tiskové konferenci a vyvolal v sále výbuch smíchu. ABC se tak nemusí bát, že by přišla kvůli pokutě o část lukrativního výdělku z prodeje reklamy, který podle zámořských médií činí 200 miliónů dolarů.

Nedávno cenzoři vystříhali také sexuální scény z filmu Základní instinkt 2. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám