Hlavní obsah

Čechy již znají svou miss

– ČESKÉ BUDĚJOVICE
Novinky, Jakub Kynčl

V nedělních večerních hodinách byla v Českých Budějovicích slavnostně vyhlášena Miss Bohemia a její dvě vicemiss. Tato trojice dívek si zajistila přímý postup do finále soutěže Miss ČR, další šestice úspěšných dívek postupuje do dalších bojů. V Písku se v malém finále utkají se šesti dívkami z Miss Moravia, která bude vyhlášena 2. února. Vítězkou Miss Bohemia se stala 17letá Kateřina Sokolová z Průhonic.

Článek

Sedmnáctiletá, 177 centimetrů vysoká dívka z Průhonic měla obrovskou radost. "Abych byla upřímná, věřila jsem si," řekla pohledná dívka Novinkám. Svou volnou disciplínu, taneční disco vystoupení, měla prý připravenou již od chvíle, kdy se přihlásila do soutěže.

Jejím velkým hobby je cestování, lákají ji hlavně exotické destinace, zatím se jí nejvíce líbilo v Egyptě.

Sokolová také prozradila, že je bez přítele. Tvrdí, že je při jeho výběru poměrně hodně náročná. Partner, který by u ní případně měl úspěch, musí být především inteligentní.

Na druhém místě se umístila, a první vicemiss Bohemia se tak stala osmnáctiletá Lucie Petrišková z Kadaně, titul druhé vicemiss náleží extraligové hráčce volejbalu, sedmnáctileté Denise Přibylové z Písku.

Slavnostním večerem, ve kterém byla zvolena nejkrásnější dívka západní části republiky, provázel herec Jan Čenský, který také dvanáctku postupně představil. První disciplínou byla výjimečně ta pro dívky nejkreativnější, volná. Diváci se dočkali tradičních vystoupení jako je step, tance rumba či charleston a aerobic. Na řadu přišly ale i takové zvláštnosti jako hra na violoncello, přednášení vlastní poezie nebo volejbal spojený s tancem, na jehož konci hlavní aktérka odsmečovala balón přímo do publika.

Miloš Zapletal zatím nechce českou a moravskou soutěž porovnávat

Jako druhá přišla na řadu přehlídka ve společenských šatech, které navrhl módní návrhář Josef Klír a teprve jako poslední proběhla promenáda v plavkách. Po jejím skončení si vzala porota chvíli na rozmyšlenou a poté vyhlásila finálovou devítku dívek, která postoupila do dalších bojů. Tři dívky čekal přímý postup, šest pak postoupilo do baráže, kde se se šesti dívkami z Moravy utkají o zbylých šest míst ve finále Miss ČR.

Prezident soutěže Miss ČR Miloš Zapletal zatím nechtěl porovnávat dívky, které soutěžily v Miss Bohemia s těmi, které se utkají na začátku února v rámci soutěže Miss Moravia. "Víte, to není zatím možné takto srovnávat. S finalistkami Miss Bohemia jsme už strávili dva dny, měli jsme možnost se s nimi bavit a sledovat je. V moravské soutěži jsme zatím byli pouze u výběru dvanáctky, a tak nemůžu srovnávat. Nicméně zahlédl jsem tam dvě tři dívky, které bych asi mohl označit jako favoritky, ale podobně tomu bylo i u Miss Bohemia, kde se naše počáteční tipy potvrdily," řekl Novinkám Miloš Zapletal.

Zazpívala i sestra Taťány Kuchařové

V průběhu večera dvakrát vystoupila zpěvačka Lucie Bílá a zazpívala také čtrnáctiletá sestra Miss World Taťány Kuchařové, Livie. Skromnou mladou zpěvačku čekal za její působivé vystoupení obrovský aplaus.

Reklama

Související články

Miss ČR 2007 má své semifinalistky

O víkendu 6. a 7. ledna byly v Brně a v Praze vybrány v neveřejných konkurzech semifinalistky prestižní soutěže krásy Miss České republiky 2007. Do Brna...

Výběr článků

Načítám