Hlavní obsah

Čech se přihlásil k výhře 1,4 miliardy. Vsadil na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čech, který vyhrál v loterii Eurojackpot 1,412 miliardy korun, se v sobotu odpoledne přihlásil společnosti Sazka. Vsadil on-line na stránkách společnosti.

Foto: Sazka

Ilustrační foto

Článek

"Jde o nejvyšší výhru na internetu v historii České republiky," mluvčí firmy Václav Friedmann. Lhůta na přihlášení činí 365 dní. "Výherce nás už dnes odpoledne kontaktoval a po dohodě s ním budeme v pondělí řešit proces výplaty výhry, do té doby si chce vše rozmyslet a alespoň trochu zpracovat skutečnost, že se stal miliardářem," uvedl mluvčí.

Vzhledem k tomu, že vsadit on-line lze jen po registraci zákazníka, který uvede jméno, příjmení, rodné číslo, e-mail a bankovní spojení, zná Sazka totožnost výherce.

Rekordní výhra v Česku padla v květnu 2015, sázející si tehdy vsadil tiket v Pardubickém kraji a vyhrál 2,466 miliardy korun. O vyhrané peníze se přihlásil po 26 dnech. Výhra zdanění nepodléhá, výherci tedy bude vyplacena celá částka. Sazka stejně jako v minulosti při podobně vysokých jackpotech nabídne výherci kontakty na finanční poradce a psychologa.

Peníze přijdou z 18 zemí

"Zda tuto možnost výherce využije, je zcela na něm," podotkl Friedmann. Dodal, že v případě nadnárodní hry Eurojackpot budou do České republiky na bankovní účet Sazky zaslány z konsorcia 18 zemí peníze určené k výplatě výhry. To trvá zhruba pět dní.

Následně se Sazka dohodne s výhercem na termínu převodu peněz a celou částku na jeho účet převede. "Na výplatu výhry máme 60 dní ze zákona, jsme ale připraveni částku alokovat na příslušný účet ihned po dohodě s výhercem," zdůraznil mluvčí Sazky.

Trefil sedm čísel

K zisku hlavní výhry musel sázející trefit sedm čísel. Pět z nich vybírá z padesáti a zbylá dvě z deseti. Pravděpodobnost zisku prvního pořadí je tak jedna ku 95 milionům. Sázející z Česka se stal miliardářem díky číslům 8, 23, 40, 41, 42 a dvojicí doplňkových čísel 2 a 10.

Eurojackpot je nadnárodní loterie, do které je zapojeno 18 států Evropy. ČR se jí účastní od října roku 2014. Losuje se každý pátek večer v Helsinkách. Cena sloupečku je 60 korun - celkem jich je na tiketu šest.

Reklama

Související témata:

Související články

Sázející z Česka vyhrál 1,4 miliardy

V evropské loterii Eurojackpot vyhrál v pátek sázející z České republiky 1,412 miliardy korun. Informoval o tom mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Výběr článků

Načítám