Hlavní obsah

Čech postoupil do pokerového finále snů, má jistých 72 miliónů korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Zatímco většina Čechů spala, a připravovala se tak na další pracovní den, Martin Staszko z Třince vydělával na celý zbytek života. Ve finále turnaje, kde vítěz bude brát 157 miliónů korun, se dostal do finálové trojky. I kdyby skončil na bronzové příčce, má už jistých více než 72 miliónů korun.

Článek

Všichni v to doufali, ale báli se to vyslovit nahlas. Martin Staszko se dostal do jakéhosi superfinále největšího pokerového turnaje na světě WSOP. Tři zbylí hráči se poperou o zlatou a stříbrnou pozici, které oproti té bronzové znamenají polepšení si o desítky miliónů korun. Martin Staszko však do tohoto užšího finále postupuje jako hráč s nejmenším počtem žetonů.

Martin Staszko má před úterním finále 42,7 miliónu žetonů. Proti němu budou stát Američan Ben Lamb s 55,4 milióny žetony a zejména německá mladá hvězdička Pius Heinz, který bude mít na stole více než oba jeho soupeři dohromady - 107,8 miliónu žetonů. Němec s papežským jménem navíc krátce před turnajem podepsal profesionální smlouvu s hernou PokerStars, která ho řadí do vybrané společnosti, ve které je zatím pouze jeden jediný Čech - Martin Hrubý.

Půjde o největší českou výhru v historii

Pro vítěze mají v Las Vegas přichystáno kouzelných 8,71 miliónu dolarů, tedy v přepočtu asi 157 miliónů korun. Stříbrný hráč si přijde na 5,43 miliónu dolarů (98 miliónů korun) a třetí hráč v pořadí si polepší o maličko více než čtyři milióny dolarů (72,5 miliónu korun). I to by byla doposud největší česká výhra v tomto sportu.

Do finálové trojky se Martin Staszko spolu s Němcem a Američanem dostali přes dalších 6862 hráčů. Celkem 6856 jich vyřadili v červenci a se zbylou šestkou si poradili v lasvegaském hotelovém komplexu Rio v noci z neděle na pondělí.

Chvíle, která podržela Staszka ve hře

V kritickém okamžiku po devíti hodinách hry vsadil všechno a vedoucí Němec Pius Heinz jeho výzvu přijal. Staszko ze souboje vyšel vítězně, zdvojnásobil svých 21,525 miliónu žetonů a posunul se na třetí místo.

"Konečně mi něco přišlo, mně celý den nic moc nechodilo a až pak na konci mi došla postupka a něco jsem ´ukradl´," řekl podle ČTK Staszko.

Přestože měl Staszko v průběhu noci i slabší herní chvíle, nezbývá než doufat, že do úterního boje přijde soustředěný a odhodlaný si zabojovat o vysněných 157 miliónů korun a zlatý náramek WSOP, který žádný Čech nikdy v historii ještě nezískal...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám