Hlavní obsah

Britští zdravotníci porazili v soutěži o vánoční píseň Biebera

Londýn

Sbor britské Národní zdravotní služby (NHS) porazil hvězdného popového zpěváka Justina Biebera v tradiční soutěži o britský nejpopulárnější vánoční singl. Podle listu The Guardian píseň zdravotníků z londýnských čtvrtí Lewisham a Greenwich zvítězila i díky samotnému Bieberovi, který své fanoušky na twitteru požádal o její podporu.

Skladba A Bridge Over You v podání britských zdravotníkůVideo: Národní zdravotní služba (NHS)

 
Článek

Sbor NHS prorazil s písní A Bridge Over You, která je variací na slavný song Paula Simona a Arta Garfunkela Bridge Over Troubled Water (Most přes rozbouřené vody) z roku 1970. Píseň s Bieberovým singlem Love Yourself soutěžila celý týden.

"Jsou Vánoce. Píseň sboru NHS je o charitě. Je OK nebýt pro jednou první," vzkázal kanadský zpěvák svým příznivcům a vyzval je, aby konkurentům z NHS pomohli zvítězit.

Jejich singl si nakonec koupilo či přes síťové služby stáhlo 127 tisíc Britů, což je o 31 tisíc víc, než prodal Bieber. "Nečekali jsme, že se naše skladba dostane mezi nejlepších čtyřicet, takže nemůžeme být šťastnější," komentovala vítězství členka souboru NHS Katie Rogersonová, dětská lékařka. Bieber konečné pořadí označil za "very cool".

NHS je státní zdravotní systém financovaný z veřejných rozpočtů, který ve Spojeném království funguje od roku 1948. Výtěžek z prodeje svého vítězného singlu NHS poukáže na lékařskou péči o chudé.

Ani jednadvacetiletý Bieber nemusí být zklamán, protože tři jeho písně se dostaly mezi nejlepší pětku.

Reklama

Výběr článků

Načítám