Hlavní obsah

Britští policisté spěchali k zásahu v rikše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dva policisté v anglickém městě Hereford využili k rychlému přesunu na místo zásahu, kam byli povoláni, služeb cyklistické rikši. Přitom oba voláním z plných hrdel "týdá, týdá" napodobovali policejní sirénu, a uvolňovali tak svému přepravci cestu, napsal ve čtvrtek britský deník The Times.

Článek

"Bobíci" byli na pěší obchůzce, když dostali vysílačkou výzvu k rychlému zásahu v nedalekém místě. Rozhlédli se po nějakém taxíku, který by je tam hodil, ale uviděli jen cyklistického rikšu. Bez váhání do jeho vozíku naskočili a vyzvali jej k co nejrychlejší jízdě.

Zatímco muž šlapal do pedálů, jiný kolega-rikša mu razil cestu s halasným zvoněním na cyklistický zvonek a oba policisté vyvolávali své "týdá, týdá".

Na místo činu tak policisté dorazili včas a pachatele zadrželi. O jaký druh porušení zákona šlo, není zřejmé. Oba ochotní rikšové však dostali slušné spropitné, uvedl policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám