Hlavní obsah

Britští lupiči uprchli se 75 milióny liber - ale bezcennými

LONDÝN

Lupiči, kteří se před několika dny zmocnili dodávky přepravující na londýnské letiště Heathrow 75 miliónů liber, si asi moc radosti neudělali. Zásilku směřující do Prahy totiž tvořily jen napodobeniny bankovek v hodnotě 100 a 500 liber používané v oblíbené stolní hře Monopoly, které měly posloužit při natáčení reklamního šotu v české metropoli, píše to sobotní britský list The Sun.

Článek

Bankovky vydané fiktivním peněžním ústavem Bank of Monopoly byly určené k propagaci celosvětově oblíbené hry, měly se v Praze snášet na hlavy šťastných hráčů.

Vyšetřovatelé se domnívají, že v londýnském podsvětí se rozšířila informace o přepravě velké částky na letiště a že se toho chytil nějaký gang. Lupiči využili okamžiku, kdy řidič dodávky opustil kabinu, aniž by vyňal ze spínací skříňky klíček, a s vozidlem ujeli. Řidič se sice snažil ujíždějící vůz zastavit, ale neúspěšně, informovala policie.

Dodávku se podařilo vypátrat až po deseti dnech, ale zcela prázdnou. Dvaatřicetiletý muž za volantem ovšem skončil v pátek v chládku.

Jasné je, že při objasňování případu budou soudy postupovat jako v případě skutečné loupeže, upozornila londýnská policie.

V březnu se stala největší bankovní krádež v britských dějinách. Při té se gangu podařilo ukořistil 53 miliónů liber (téměř 2,2 mld. Kč) v peněžním středisku Securitas v jihoanglickém Tonbridge. [celá zpráva]. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám