Hlavní obsah

Britská média řešila rasu snoubenky prince Harryho. Teď jí vymýšlejí titul

Právo, Novinky, ČTK, BBC, rm, sl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvá snoubenka prince Harryho, americká herečka Meghan Markleová to ještě před rokem měla s britskými médii těžké. Pozornost se totiž zaměřovala i na její rasový původ. V dřívějších dobách by taková věc spolu s tím, že je katolička, navíc rozvedená, otřásla monarchií. Dnes už ale nic z toho nevadí a nová princezna si prý s největší pravděpodobností vyslouží titul vévodkyně ze Sussexu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Harry a herečka Meghan Markleová se po oznámení zasnoubení ukázali fotografům. Video: Reuters

 
Článek

„Královna a vévoda z Edinburghu mají z dvojice velkou radost a přejí jim hodně štěstí,” prohlásil Buckinghamský palác.

Zamilovaný pár prý bude žít v domě Nottingham Cottage, který je součástí areálu Kensingtonského paláce. Nová princezna dostane podle tisku titul vévodkyně ze Sussexu.

Praprapraděd byl jižanský otrok

Před rokem byl přitom britský tisk vůči tehdy nové Harryho známosti velmi nevybíravý. Psalo se, že královskou krev čeká příliv „bohaté a exotické DNA“.

Foto: Profimedia.cz

Meghan Markleová.

Snoubenčin otec Thomas Markle je běloch, matka Doria Raglandová černoška, cvičitelka jógy a psychoterapeutka. Její praprapradědeček byl otrok a svobodu získal až po válce Severu proti Jihu.

Markleová v rozhovoru pro televizi BBC označila pozornost, jakou média věnovala jejímu rasovému původu, za skličující.

Rozvod už nevadí

Svatba nebude pro Markleovou ničím novým, v minulosti již byla provdaná za filmového producenta Trevora Engelsona, se kterým se však poměrně rychle rozvedla.

Analytici připomínají, že před 82 lety sňatek krále s rozvedenou Američankou od základů otřásl monarchií. O několik dekád později musela sestra královny, princezna Margaret, volit mezi sňatkem s rozvedeným a ponecháním si královských privilegií. Zvolila setrvání v královské rodině a celý život se trápila.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry s Meghan Markleovou krátce po odtajnění informace o zásnubách.

Monarchie od té doby evidentně urazila dlouhou cestu a i poměry v anglikánské církvi se natolik změnily, že ani arcibiskup canterburský prý nemá s oddáním páru sebemenší problém. Nevadí ani to, že Meghan byla vychována jako katolička a absolvovala soukromou dívčí katolickou školu v Los Angeles.

Vášeň pro herectví

I když nová snoubenka prince Harryho vystudovala mezinárodní vztahy a divadelní fakultu, vášeň pro herectví ji nepustila od chvíle, kdy ji otec, oceňovaný kameraman a televizní osvětlovač, vzal na natáčení úspěšného sitkomu Ženatý se závazky.

Foto: Profimedia.cz

Oba mají ze zásnub velkou radost.

Sama zazářila v seriálech Šéfové na zabití a ve filmu Dostaň ho tam. A má také neobvyklý koníček i dovednost – vystudovala kaligrafii a přivydělávala si nádherně ručně psanými svatebními oznámeními.

Reklama

Výběr článků

Načítám