Hlavní obsah

Britská firma nabízí mužům vyzkoušet si porodní bolesti

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S neotřelou nabídkou přišla britská firma Ultrasound Baby Face. Ta totiž budoucím tatínkům a mužům obecně umožňuje vyzkoušet si porodní bolesti. Nebo se k podobnému pocitu alespoň přiblížit, aby pochopili, co zhruba ženy při porodu prožívají, uvedl server Ok!

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Klinika se sídlem v anglickém Bristolu má být údajně první, která podobnou zkušenost nenabízí jen v rámci pouhého experimentu, ale dlouhodobě. Třicetiminutový zážitek vyjde na 25 liber (zhruba 720 korun) a účastníci mohou alespoň částečně prožít pocity podobným těm při porodu.

Zaměstnanec kliniky klientovi na břicho připevní elektrody, které simulují bolest, jakou mají ženy při kontrakcích. „Porodní kontrakce nemohou být plně imitovány, ale snažíme se poskytnout alespoň částečný náhled,“ uvádí se na webových stránkách společnosti. Stahy pocítí muži každých sedm minut, kdy dostanou malé elektrické šoky.

„Zkuste alespoň trochu nahlédnout na to, čím procházíme během porodu,“ dodává klinika. Muži si kromě samotného porodního simulátoru vyzkouší také chození s velkým a těžkým břichem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám