Hlavní obsah

Brazilské krásky vykoupily silikon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRASÍLIA

Zatímco Češi stojí hodinové fronty leda tak před obchody s levnou elektronikou, v Brazílii se v těchto dnech nedostatkovým zbožím číslo jedna stal silikon. S blížícím se proslulým karnevalem přibývá místních žen, které si chtějí pořídit umělé prsní implantáty. Jenže v ordinacích plastických chirurgů se zásoby silikonu povážlivě tenčí.

Foto: Aleš Plevka

Spadne to tam, nebo nespadne

Článek

Jak uvádí brazilský tisk, poptávka po vylepšení poprsí dosahuje rekordní úrovně. "Léto a navíc ještě karneval, který začne 1. března, zvedají poptávku po silikonových implantátech a dovoz jednoduše nestačí," stěžuje si Paulo Matsudo z brazilské společnosti plastické chirurgie.

Brazílie si potrpí na krásu

"Brazílie je tropická země s dlouhým pobřežím a obyvatelé jsou zvyklí svoje těla hodně ukazovat. Navíc je to země, která miluje krásu, a tak lidé volají po chirurgických úpravách," vysvětluje Matsudo. Možná, že by Čechům taktéž prospělo, kdyby měla Česká republika nějaké to mořské pobřeží.

Plastika za maturitu

Kromě už dlouho populárních silikonových vycpávek do ňader se rok od roku zvyšuje i obliba stejné úpravy zadečků. "Brazilci si na pěkně tvarované prdelky potrpí, a tak děláme i spoustu těchhle operací," říká doktor Matsudo. Z jeho odpovědi však není jasné, zda i brazilští muži pracují na vylepšení tvaru svých prdelek, anebo zůstávají jen v roli diváků.

Chirurgické vylepšování těla je v jihoamerických zemích poměrně běžnou záležitostí. Místní sotva dospělé dívky často dostávají plastickou operaci ňader jako dárek za maturitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám