Hlavní obsah

Bojovník Pavel Nový: Tři roky po ochrnutí už hraje hokej

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Herec Pavel Nový před třemi lety onemocněl západonilskou horečkou a ochrnul na celé tělo. Svou bojovností ale dokázal nemožné. Nejenže vstal z invalidního vozíku a chodí, ale také obul brusle a hokejovou výstroj a bojuje při hokejových zápasech.

Článek

"Nikdy jsem se nelitoval, sebelítostí naštěstí netrpím. Bojuju," řekl Novinkám na soustředění hokejového týmu HC Olymp herec Pavel Nový. Cvičí a snaží se čím dál více uplatňovat na ledě.

"Díky klukům jsem i čím dál více na ledě platnější. Je to však peklo, a kdybych necvičil, tak bych nebyl tam, kde jsem dnes. Jsem totiž přesvědčený, že chodím díky své vůli,“ vysvětluje Nový, který před třemi roky onemocněl západonilskou horečkou. Ochrnul na celé tělo a naděje na uzdravení mu lékaři dávali minimální. „Nemohl jsem s ničím pohnout. Jediné, co jsem mohl, bylo koukat a myslet," vzpomíná hvězda filmu "S tebou mě baví svět".

Pavel Nový s týmem HC Olymp vyrazil do Liberce na týdenní soustředění. Čekal je také exhibiční zápas proti extraligovým Bílým tygrům. Výtěžek ze zápasu putoval na pomoc lidem na Liberecku postiženým povodněmi.

Po zápase vyrazil tým na párty do jabloneckého klubu Star Club, kde na ně čekala módní přehlídka v čele s přítelkyní Jaromíra Jágra Innou Puhajkovou.  Ta přehlídky na diskotékách a v klubech většinou striktně odmítá.

„Většinou na takové přehlídky nechodím, ale když jde i o přátelskou výpomoc, ráda udělám výjimku. E-shop s kabelkami vlastní kamarád,“ řekla  Inna, která se v noci z přehlídky vracela domů do Prahy. Čekala ji zkouška na vysoké škole, a tak celé dny tráví nad knížkami. "V Čechách se zdržím do poloviny září kvůli škole a pak zase hurá za Jardou," dodala Inna.

Tým HC Olymp založil Martin Dejdar společně s hvězdami seriálu Poslední sezóna. Vedle něj za tým hrají také Sagvan Tofi, Jiří Mádl, Jan Révai, Horst Siegel nebo Jiří Hrdina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám