Hlavní obsah

Bohdalová by podle právníka u soudu s bulvárem uspěla

Právo, lh
PRAHA

Bavič Karel Šíp vyřkl ve čtvrtek pro Novinky domněnku, že fotografie nahé Jiřiny Bohdalové jsou prací novinářů Aha!, pod kterou se styděli podepsat. Dodal také, že to považuje za svinstvo. Podobný názor má i právník Josef Lžičař. Rozhodne-li se Bohdalová záležitost dát k soudu, měla by podle advokáta získat od deníku omluvu nebo odškodnění.

Článek

„Jsem přesvědčen, že došlo k protiprávnímu zásahu do osobnostních práv paní Bohdalové podle občanského zákona. U zveřejňování takových věcí, které se týkají konkrétní osoby, by měl by být souhlas dané osoby,“ sdělil Právu Lžičař.

Pořízení i otištění snímků označil za sprostotu jak ze strany „jistého Lubora, tak ze strany bulváru“. Podle Lžičaře se ukazuje, že bylo chybou, že poslanci před dvěma roky nepřijali zpřísňující novelu trestního zákona, která by věci více trestala.

„Ten, kdo by podobné snímky, zvukové záznamy pořídil bez svolení dotyčné osoby, mohl podle tehdejšího návrhu dostat až pět let. Tyto věci by se staly trestným činem. Nestalo se,“ uvedl Lžičař.

V Turecku pobývala Bohdalová na přelomu května a června na pozvání firmy, která tam pořádala tenisový turnaj pro české celebrity. To, že byla herečka Jiřina Bohdalová po zveřejnění fotografií hospitalizována Novinkám ve čtvrtek potvrdila mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám