Hlavní obsah

Bertrand Cantat se ve Vilniusu odvolal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILNIUS

Francouzský hudebník Bertrand Cantat (40), kterého vilniuský soud poslal koncem března na osm let do vězení za vraždu své družky, herečky Marie Trintignantové, se v úterý na poslední chvíli proti rozsudku odvolal. Zpěvák skupiny Noir Désir znovu předstoupí před litevský tribunál v následujících měsících.

Foto: Jiří Smutný

Krojovaný farář Ladislav Kozubík při zahajovacím projevu v areálu sokolovny

Článek

Právník Cantata neprozradil důvody, které zpěváka vedly k rozhodnutí odvolat se. V případě, že se soud začne případem znovu zabývat, zpěvákovi hrozí trest v délce od pěti do patnácti let.

Georges Kiejman, advokát rodiny Trintignantovy, zároveň prohlásil, že se odvolání dalo čekat, domnívá se však, že ani jedné straně se k odvolacímu soudu příliš nechce. 

Podporu má v bratrovi

Xavier Cantat, Bertrandův bratr, prohlásil, že zpěváka podporuje za každých okolností. "Budu za ním stát až do konce, tváří v tvář těm, kteří jsou mimo realitu a utápí se ve svém vzteku," uvedl Xavier.

Cantatův advokát Olivier Metzner je toho názoru, že soud uznal, že Cantat nechtěl Marii zabít. Zároveň si myslí, že rozsudek byl příliš přísný. Matka mrtvé herečky, Nadine Trintignantová, je naopak přesvědčena, že trest byl vynesen spravedlivě.

Reklama

Související témata:

Související články

Cantatovi hrozí žaloba za úmyslné zabití

Francouzský rockový zpěvák Bertrand Cantat má být v Litvě obžalován z úmyslného zabití herečky Marie Trintignantové. V případě odsouzení mu hrozí trest 15...

Bertrand Cantat stráví svátky za mřížemi

Francouzský zpěvák Bertrand Cantat, který je obviněn z vraždy své přítelkyně, herečky Marie Trintignantové, přečká Vánoce ve vilnijuském vězení, kde čeká...

Výběr článků

Načítám