Hlavní obsah

Berneška spolykala antidepresiva. Už je jí lépe

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý případ museli řešit záchranáři v jižní Kalifornii. Ve čtvrtek 20. prosince našli kolemjdoucí téměř bezvládně ležet bernešku velkou poblíž hromady rozsypaných prášků. Okamžitě byla převezena k veterináři a nyní se v útulku v Huntigton Beach zotavuje spolu s rackem, který sem byl přivezen s podobnými symptomy.

Foto: Wetlands & Wildlife Care Center

Ptáka v posledním tažení našli kolemjdoucí nedaleko hromady rozházených prášků.

Článek

Jak na svém facebookovém účtu uvedla organizace Wetlands and Wildlife Care Center oba ptáci podstupují intenzívní léčbu. Intravenózně dostávají do těla tekutiny, aby se jim z těla dostaly škodlivé chemikálie.

Kolemjdoucí, kteří ptáky nalezli, popsali pro server stanice Fox prášky jako „směs prášků na srdce, antidepresiva, prášků proti úzkosti a prášků na spaní“. Kdo prášky v parku, kde byla berneška nalezena, rozházel zůstává nejasné.

Podstatné však je, že se ptákům daří lépe. Díky včasnému zásahu se úspěšně zotavují a záhy budou vypuštěni zpět do přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám