Hlavní obsah

Berlusconiho rozhovory s prostitutkou zveřejnil italský týdeník L´Espresso

Řím

Italský premiér Silvo Berlusconi se už asi nezbaví pověsti muže s nepřekonatelnou slabostí pro krásné ženy. Týdeník L´Espresso v pondělí totiž zveřejnil nahrávky jeho hovorů s exkluzivní prostitutkou. Patrizia D´Addariová nahrávky pořídila loni na podzim.

Foto: Reuters

Italský prezident Silvio Berlusconi na tiskové konferenci v Římě

Článek

Dvaasedmdesátiletý Berlusconi na jedné z nich například D´Addariovou vyzývá, aby na něho počkala "v Putinově velké posteli", než se vysprchuje. Toto lůžko s baldachýnem údajně Berlusconimu svého času věnoval nynější ruský premiér a bývalý prezident Vladimir Putin.

D´Addariová a další dívky tvrdí, že dostaly zaplaceno za to, že se zúčastní večírků v Berlusconiho rezidenci Palazzo Grazioli v Římě. D´Addariová si řadu hovorů i telefonátů nahrála na mobilní telefon. Premiér nepopírá, že D´Addariová u něho doma byla, ale tvrdí, že nevěděl o tom, že šlo o placenou společnici.

Na jedné z nahrávek se také Berlusconi podivuje tomu, že byl schopen přednést projev, i když byl velmi nevyspalý. D´Addariová mu odpovídá, že ani ona není unavená, ale že ztratila hlas. "Jak to?," ptá se údajně Berlusconi. "Přeci jsme nekřičeli," říká.

Za nákupem prostitutek je podnikatel

Mezi zveřejněnými nahrávkami je i rozhovor D´Addariové s podnikatelem Giampaolem Tarantinim, který je vyšetřován kvůli podezření z korupce a z toho, že mladým ženám platil za to, aby přišly na Berlusconiho večírky. D´Addariová nahrávky poskytla vyšetřovatelům, kteří se zabývají jeho případem. Tarantini se Berlusconimu za nepříjemnosti, jež mu způsobil, omluvil a řekl, že dívky s sebou na večírky přivedl jenom kvůli tomu, aby se předváděl a prý jim jenom uhradil náklady za cestu.

Na jednom ze záznamů se D´Addariová baví s Tarantinim po noci údajně strávené s premiérem. "Vůbec jsme se nevyspali," svěřuje se mu a dodává, že Berlusconi je velmi přítulný. Tarantinimu říká, že nedostala žádnou obálku, kterou zřejmě za noc s Berlusconim měla dostat. Ale slíbil jí prý, že jí pomůže vyřešit problémy se stavbou hotýlku v městě Bari na pobřeží Jaderského moře.

Mluvčí Berlusconiho strany Lid svobody autenticitu těchto záznamů nezpochybnil. L´Espresso se podle něho snaží oživit mediální skandál, který je již mrtvý. Naopak premiérův advokát o věrohodnosti nahrávek pochybuje. Ministr pro realizaci vládního programu Gianfranco Rotondi obvinil levicově zaměřená média z toho, že porušují veškerá etická pravidla v novinařině. To, co nazývá "štvavou kampaní" proti Berlusconimu, je podle něho skandální.

Berlusconiho stín padl i na Topolánka

Berlusconiho v uplynulých měsících provázela celá řada afér. Kvůli jeho chování vůči vlastní rodině a jeho zálibě v mladých krásných ženách požádala o rozvod jeho manželka Veronica Lariová. Na veřejnost se dostaly také fotky z Berlusconiho rezidence na Sardinii, kam si zval mladá děvčata. Jednou z obětí jeho skandálu se stal i bývalý český premiér a předseda ODS Mirek Topolánek, který byl na snímcích od bazénu u Berlusconiho vily nahý.[celá zpráva]

Foto: Alessandro Bianci, Reuters

Veronica Lariová, manželka Silvia Berlusconiho

Levicově liberální deník La Repubblica napsal, že si Berlusconi pohrává s myšlenkou, že by svoji luxusní sardinskou rezidenci s názvem Villa Certosa prodal. "Po tom všem co, se stalo, se tam jednoduše necítím doma," citoval deník Berlusconiho. Premiér se prý také po letní dovolené, kterou tráví v zemětřesením poničeném kraji Abruzzy, plánuje vydat na kajícnou pouť do města San Giovanni Rotondo v Apulii. Zde působil jeden z nejoblíbenějších italských světců, otec Pio.

Italům sexuální slabůstky nevadí

Bývalý italský prezident Francesco Cossiga nedávno Berlusconimu v otevřeném dopise zveřejněném v listu Corriere della Sera poradil, aby svoji vilu na Sardinii daroval tomuto regionu a aby se vystěhoval i z římského Palazzo Grazioli. Obě dvě nemovitosti podle exprezidenta mají dost špatnou pověst. Nejméně 17 dívek v nich Berlusconimu údajně bylo za úplatu "po vůli", uvádí agentura DPA.

Série skandálů ale Berlusconiho oblibu v Itálii nijak výrazněji nepoškodila. Podle agentury AP to dokládá, že Italové jsou vůči sexuálním slabůstkách vládnoucí elity do značné míry lhostejní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám