Hlavní obsah

Bělorusko zmítající se v ekonomické krizi mají spasit jedlé žáby

Novinky, jky
MINSK

Běloruští vědci přišli s doopravdy originální myšlenkou, jak pomoci jejich národní ekonomice, která míří vstříc černočernému dnu. Domnívají se, že by mohli začít vykrmovat jedlé žáby, vytvořit z nich národní specialitu a posléze je exportovat do zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Skokany čekají v Bělorusku zřejmě těžké časy.

Článek

Vědátoři tvrdí, že místní delikatesa by mohla pomoci přetvořit stát bývalého Sovětského svazu na zemědělskou supervelmoc.

"Máme nezměrné rezervy. Naše republika by mohla očekávat obrovský přísun zahraničního kapitálu, pokud by se nám povedlo z této vize vytvořit realitu. Museli bychom je začít chovat a vykrmovat opravdu ve velkém," uvedl člen tamější Národní akademie věd Ruslan Novitsky.

Mohou putovat i na vědecké účely

Bělorusko je domovem tří druhů žab, které jsou považovány za skutečné delikatesy v mnoha zemích po celém světě - skokana skřehotavého, skokana krátkonohého a skokana zeleného.

Novitsky tvrdí, že masové vykrmování žab by mohlo být velmi nízkonákladové, pokud by se využily již existující rybí farmy. "Je to extrémně jednoduché. Žáby se mohou chovat společně s rybami ve vodních nádržích," uvedl Novitsky a dodal, že mohou být tito obojživelníci využiti také na vědecké účely, což vygeneruje další peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám