Hlavní obsah

Batole nastartovalo auto a srazilo matku

– Varšava
Právo, Pavol Minárik

Bizarní dopravní nehodu na parkovišti před samoobsluhou řešili polští policisté ve městě Kolobrzeg. Ani ne dvouapůlletý Bartek nastartoval auto svých rodičů a narazil do 39leté matky, které způsobil vážná zranění.

Foto: Profimedia.cz

Případ řešila polská policie.

Článek

Rodiče vzali syna na nákup. Když matka odběhla vybrat peníze z bankomatu, otec na chvíli vystoupil. Batole přelezlo ze zadního sedadla na přední a bleskově nastartovalo. Auto se rozjelo a narazilo zezadu do nic netušící matky a způsobilo jí vážná zranění, která si vyžádají několikatýdenní léčení.

Když 32letý otec popisoval, co se stalo, přivolaní policisté mu nechtěli věřit, uvedl deník Fakt. U obou rodičů provedli zkoušku na alkohol, která ale byla negativní. Výpověď rodičů, že za volantem byl syn, potvrdili svědci.

Otec ještě dodal: „Můj syn s námi rád jezdí. Když zaparkujeme, na chvilku si sedne za volant a hraje si na řidiče. Je to ale poprvé, co auto nastartoval. Protože byla zařazená rychlost, stalo se neštěstí. Už ho nikdy nenechám v autě samotného.“

Otcův slib však přišel pozdě. Bude čelit obvinění ze zanedbání péče a z nedbalosti, kvůli které bylo způsobeno zranění třetí osobě, sdělil zástupce prokuratury v Kolobrzegu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám