Hlavní obsah

BALDACHÝN: Glum for President!

Novinky, Tomáš Baldýnský

Podíváme-li se realisticky na všechny tři kandidáty na prezidentskou funkci, je zjevné, že nejlepším nástupcem Václava Havla by byl Glum, digitálně animovaný hrdina Pána prstenů. Stejně jako Havel je oblíbený na celém světě, stejně jako Havel má výraznou řečovou vadu. Těm ostatním se podobá tím, že i jemu jde jenom o jedno. O Prsten moci. Proč tedy právě on? Narozdíl od nich dobře vypadá...

Foto: archiv městečka - poskytla paní Eva Patová

Od jara do zimy se ve westernovém městečku koná o víkendech řada akcí včetně vystoupení různých kapel nebo večerní bály v country stylu.

Článek

Svou iniciativu "Glum For President" přirozeně začnu realizovat pouze pokud dnes komunisté nezvolí prezidentem Václava Klause nebo Miloše Zemana. Myslím, že v přímé volbě máme poměrně velkou šanci, ovšem sám to nezvládnu. Jedná se mi o propagační materiály - podobné plakátu, který vidíte nahoře. Pokud budete mít nějaký nápad na billboard, televizní nebo rozhlasový spot, vyrobte ho a zašlete mi jej, prosím, na tuto speciální adresu: GlumForPresident@baldachyn.cz.

Dokážeme, že to dokážeme!

Pokud nevíte, kde sehnat fotografie, dobrý začátek je zde...

Výsledky pružné soutěže

minulém Baldachýnu jsem vyhlásil soutěž o nejlepší slogan pro kondom s fotografií našeho ministra války Jaroslava Tvrdíka (kondomy s fotografiemi i jiných politiků si můžete nechat vyrobit zde). Původně jsem chtěl jako cenu pro vítěze jenom nechat vyrobit Tvrdíkův kondom, netušil jsem však, jakou vlnu zájmu tato soutěž vyvolá. Vyřadil jsem sice všech 367 mailů z domény army.cz, které navrhovaly vesměs text "Zkontroluj moji čistotu a nedostatky nahlaš mému velícímu důstojníkovi", text nevhodný pro svou nerealistickou délku, a přesto mi jich zbylo ještě ke stovce. Rozhodl jsem se proto plácnout se přes kapsu a dát jako hlavní cenu do soutěže SVŮJ VLASTNÍ DŮM!

Ano, slyšíte dobře. Hraje se o barák!

Tak tedy: do finále se probojovaly tyto slogany:

Klacek na iráckou mafii

Klacek na iráckou mafii"Umřít je krásné!"

Klacek na iráckou mafii"Umřít je krásné!"Je to guma!

Klacek na iráckou mafii"Umřít je krásné!"Je to guma!Pozor, vztyk!

Tak tvrdý, jak jen ministr obrany může být...

Silná pětice, co říkáte? Ovšem brzo ji trumfnul Tomáš T., který mi napsal: "Teď mne napadlo, že vzhledem k tomu, kdy a jak budete dotyčnou věc užívat, tak bohatě postačí TVRDÍK".

Už jsem volal notáře, aby přepsal můj dům na Tomáše T., když dorazil ještě jeden email, který vše změnil. Abyste ho však pochopili, musím ocitovat ze zadání soutěže: "Ve fotografii mám jasno - chtěl bych tam Jaroslava Tvrdíka (je to guma), ale nad textem váhám. Pomůžete mi?" Tolik tedy zadání. A teď email (tentokrát přišel od Thomase H.), který nám označí vítěze:"Myslím, že jste na to heslo už přišel. "POMŮŽETE MI?" se mi jeví jako docela vhodné."

Chápete to? Já jsem vyhrál!! Celý život nic a teď rovnou barák...!

Krátce

- Je neuvěřitelné, jak někteří lidé předjímají události. Miloš Zeman ještě není zvolen a pan Vojíř už pro něj vytvořil návrh na úpravu prezidentské standarty!

- Jestli mi nad něčím zůstává hlava stát, tak nad touhle stránkou o magii. Rád bych vám tu ocitoval návod na vyvolávání ducha Boženy Němcové: "Vyvolávání Boženy Němcové je obvzlášt nebezpečné. Vezmem si svíčku partu kamáradů a můžeme začít. V bílém lese, v bílém kočáru, v bílé rakvi leží Božena Němcová. POZOR: Vyvolávání Boženy Němcové je VELMI NEBEZPEČNÉ . Jak je známo Božena Němcová zemřela při autohavárii .Po této nehodě se jí na čelo vyryl pomyslný kříž. Každý kdo bude Boženu Němcovou vyvolávat bude v ohrožení života. Božena mu vyryje kříž na čelo. Po havárii se z ní stalo zlo." Bože, taky bych někdy chtěl napsat něco tak krásného...

- Kvůli práci s novým systémem Novinek jsem si musel nainstalovat Internet Explorer 6.0 a od té doby se mi začal počítač hroutit dosud nepoznanými způsoby. Ovšem na chybovou hlášku znění: "Chyba: Vaše heslo musí mít nejméně 18770 znaků a nesmí být stejné jako žádné z vašich předchozích 30689 hesel", kterou Microsoft eviduje jako chybu číslo 276 304 dosud ještě čekám.

Tuhle stránku bych rád doporučil všem lidem s rychlým připojením, kteří mě mají rádi. Můžete na ní stáhnout pár hodně zajímavých filmů, které mají jedno společné: porušují autorská práva a proto se nesmí distribuovat. Najdete na ní jak parodii na Disneyho Malou mořskou vílu, kterou na firemním zařízení po večerech vytvořil jeden z Disneyho animátorů Tim Maloney, tak životopisný film známého režiséra Todda Hayenese o slavné bubenici Karen Carpenterové, která tragicky zemřela v důsledku mentální anorexie. Karen je ve filmu hrána panenkou Barbie, což Mattel neautorizoval. Proč to doporučuji lidem, kteří mě mají rádi? Celkem bych ocenil, kdyby to někdo pro mě, modemistu, stáhnul a vypálil.

- A ještě jednu prosbu bych měl: doneslo se mi, že prý deník Blesk někde použil mou montáž "Poslední žert Václava Havla" z minulého Baldachýnu. Všiml si toho někdo z vás? Blesk čtu jenom na internetu, kvůli jeho okouzlujícím diskuzním fórum. Tam odtud také vybírám Dialog pro tento týden. Pochází z debaty na téma sebevraždy syna Dalibora Jandy (celou si ji přečtete tady).

- A ještě jednu prosbu bych měl: doneslo se mi, že prý deník Blesk někde použil mou montáž "Poslední žert Václava Havla" z minulého Baldachýnu. Všiml si toho někdo z vás? Blesk čtu jenom na internetu, kvůli jeho okouzlujícím diskuzním fórum. Tam odtud také vybírám Dialog pro tento týden. Pochází z debaty na téma sebevraždy syna Dalibora Jandy (celou si ji přečtete tady).------ Diskutér A: "Chapat to chapu, ale neschvaluju! S jakoukoli neprizni osudu se musi clovek dokazat poprat. A co te nezabije, to te posili!"

------ Diskutér B: "Tak tohle ho zabilo."

Hezký den!

P. S.

Nezapomeňte si prohlédnout galerii - najdete v ní větší plakát Glum for President a spoustu překvapivých drobností. Ale jak jsem se dočetl na internetu, brzy bude mít Baldachýn obrázky v textu, jak jste zvyklí!

Reklama

Související články

Baldachýn: Hrozba nahých Němek

Vítejte v podivuhodném světě Baldachýna. Dnes se nebudeme ale věnovat jenom nahým Němkám, ačkoli je to téma, které dnes otřásá českou politickou scénou....

BALDACHÝN: Pravá tvář Václava Havla

A jako obvykle v pátek je zde pravidelný magazín Baldachýn se vším, o čem se jinde nepíše. Například o tom, že režisér Pána prstenů je pošuk, že útok německých...

Výběr článků

Načítám