Hlavní obsah

Baldachýn: Fidorka je prevít!

Novinky, Tomáš Baldýnský [www.baldachyn.cz]

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním Baldachýnu vybereme ten pravý letní úsměv, ale to bude naše poslední letní dobrodružství. 158. Baldachýn vás možná zavede za rapujícím Glumem či fantómem s rozbrušovačkou, přesto však bude zapadán listím. Je podzim, přátelé.

Foto: Milan Haluška

Motýlkářský trojboj

Článek

(Ten rapující Glum je tady, ale zas žádná velká bomba to není. Ale my máme před sebou něco důležitějšího...)

Nastal den velkého hlasování. Dnes není žádné třetí cesty, budoucnost země je na vážkách osudu a... pardon, zapomněl jsem. Nejdřív si pusťte trochu náladové hudby!

Jo! Hned je to lepší! Nechci tu nosit komunisty do Parlamentu a opakovat stará známá fakta - ve včerejším přenosu ze Sněmovny ministr Sobotka prohlásil: "Myslím si, že v tuto chvíli máme dobrou šanci ODS přehlasovat, Ferdu udržet a pokračovat v boji s šedou ekonomikou, i když se to poslancům ODS vůbec nebude líbit. Já samozřejmě nemohu jako člen vlády apelovat na tuto sněmovnu, aby hlasovala proti návrhu ODS, ale apeluji na tuto Poslaneckou sněmovnu, aby se řídila zdravým rozumem a aby jednala v zájmu všech občanů České republiky. Děkuji." A má pravdu - dnes nastal den, kdy se budeme řídit zdravým rozumem a společnými silami vyjádříme podporu Ferdovi v soutěži Úsměv léta!

Volte Ferdu!

Baldachýn není sám, kdo na Ferdovu podporu vystupuje veřejně. Ferda (podobně jako například firma AAA Auto) získal podporu českých osobností napříč kulturním spektrem.

No dobře..., zdá se, že Halina si o fidorkách své,  ačkoliv zrovna ona možná není ten nejpřesvědčivější jedinec, zvlášť teď, když se ukázalo, s jakou vehemencí propaguje na serveru eBay produkty firmy Motorola, nicméně jsou tu další, kteří se vyjadřují na Ferdovu podporu:

Zdá se, že i Petr Hapka fidorkami tak trochu pohrdá. To je ale zvláštní přístup - zvlášť v době, v níž vám za šestnáct fidorek vyplatí sto tisíc korun... Což mi maně připomíná jeden starý Baldachýn... Ach ano, život se pohybuje v kruhu.

Možná bych měl vysvětlit, proč si zrovna Ferda získal srdce nás všech. Ti, co včera sledovali přenos z Parlamentu, vědí. Inu, jak řekl Vladimír Špidla: "Ferda neprivatizoval žádnou banku, nevedl žádný tendr na nadzvukové stíhačky..." Tam někde ho poslanci ODS umlčeli.

Což mě mimochodem přivádí k formulaci mé celoživotní zkušenosti: Vždy buďte těmi, co hlasují. Nenechávejte hlasovat o sobě, je to ponižující a vždycky tak trochu vypadáte jako blbec...

Cože, vám už to dohrálo? Tak rychle varhany!

DALŠÍ HLASOVÁNÍ

S těmi hlasováními se poslední dobou vůbec roztrhl pytel - některá už nemůžete ovlivnit: anketa o nejfaličtější budovu na světě má už svého vítěze... ...

a to přesto, že mnozí účastníci soutěže zjevně preferovali budovy jiné...

I soutěž v disciplíně "Skryté disco" má už oficiální sestřih nejlepších utajených tanečních scén. Nicméně máte velkou šanci zasáhnout ve hře, která slibuje větší napětí než T-Mobile Renta. Jmenuje se "Krabice živých" a z jejích pravidel vyjímám:

1. Každý, kdo se chce hry zúčastnit, si pro sebe sepíše seznam dvaceti dosud žijících lidí.
2. Nejpozději do 28.9.2003 všichni hráči pošlou své seznamy jednomu z moderátorů do pošty.
3. Ze seznamů došlých do půlnoci 28.9.2003 se vypracuje tabulka a od 1.10.2003 už zbývá jen trpělivě čekat a škrtat v tabulce všechny po 30.9.2003 zemřelé.
4. Pokud někomu zemře všech dvacet lidí, vyhrává.

Ano... lidská touha soutěžit nezná hranice, ale tohle je už možná příliš. Jakoby vzduch ztěžkl cynismem, všechno kolem ztichlo... Aha... tak si sakra pusťte remix!

Jak dlouho třeba myslíte, že vydrží naživu chlápek, který se v noci převléká do kostýmu a se svou věrnou rozbrušovačkou uvolňuje cizí auta ze sevření policejních botiček? Který má ke své činnosti politický motiv ("Používání botiček je činem neschopných politiků, kteří si usnadňují život perzekucí těch, které zklamali,"), tísňové telefonní číslo (+447984121043) a tisíce děkovných dopisů na svoji podporu ("Chlápek ze zlata!" - Judy Dench, "Neměl bych to, kurva, říkat, ale drž se!" - Jan Pavel II.)? A který ve skutečnosti vážně dělá to, co na svých stránkách tvrdí?

A který se doma nechává fotit nahý jen ve zlatých rukavicích? Jo! Tohle je přesně typ chlápka, kterému rád vyslovím svoji důvěru. Nebo Ferdovi. Nebo Charltonu Hestonovi, který včera získal Cenu Charletona Hestona. To jsou praví chlapi! Pro ty ostatní zbývají fidorky.

Jo, je to prevít... já vím. Tedy: fidorka, samozřejmě!

Hezký den!

P. S.

Kdybyste si připadali trošku smutně, můžete si ten Popcorn song stáhnout i v .v mp3!

Reklama

Výběr článků

Načítám