Hlavní obsah

Baldachýn a velké odhalení!

Novinky, Tomáš Baldýnský [www.baldachyn.cz]

Dnešní Baldachýn zítra přinese velké odhalení! Ano... v té větě je trošku rozpor, přesto se uvnitř článku dozvíte hodně zajímavého o chybách v Matrixu, kondici ministra Škromacha a budete-li dávat opravdu dobrý pozor, postavíte si sami raketu země-vzduch.

Foto: Archív MJVM

Aranžérka Míla Gregůrková dolaďuje detaily expozice

Článek

Novinářská práce dovede být někdy plná překvapení. V jednu chvíli sedíte doma a píšete Baldachýn, v druhou nesete do schodů invalidní vozík, na kterém sedí dvaaosmdesátiletý dvouoscarový herec a rytíř britského impéria Sir Peter Alexander Ustinov a zplna hrdla zpívá úryvek z Janáčkovy Jenůfy. Česky. Váží jako věchýtek, ale rozhovor to byl bezva. Inu... stárneme všichni.

Dokonce i Mach a Šebestová... Jenom ten ministr Škromach, to je pořád jura! Omlouvám se za neustálé odkazování na galerii "Ministr na cestách", ale dokáže být zdrojem takového potěšení, že nikdy neodolám.

Jedním z nejhorších novinářských dilemat je rozpor mezi povinností informovat veřejnost a touhou užít si sám trochu srandy. Ačkoliv normálně většinou plním svou veřejnoprávní povinnost, dnes tomu bude jinak. Pro dnešní Baldachýn jsem měl připraveno velké odhalení, ale umluvili mě. Splním tedy svou část dohody, již jsem učinil s organizátory oné tajemné akce, a druhou polovinu Baldachýnu budu publikovat až v sobotu někdy mezi polednem a večerem. A podle všeho to bude velice zajímavé, ale to zas u velkých odhalení jeden nikdy neví určitě. Možná to bude úplná blbost. Nebo se to vůbec nestane. To už je ale riziko povolání.

*** UPDATE: slíbené odhalení publikováno zde. ***

Snad vás zatím zabaví SOUTĚŽ RELOADED!

Ta je velkých odhalení plná. Děkuji všem za příspěvky na téma "Chyby Matrixu", k jejichž vyhledávání jsem vás minule vyzval. Už jeden z prvních příspěvků odhalil pravou podstatu Architekta Matrixu:

Občan skrývající se pod přezdívkou "Laredo" objevil skutečně trapnou situaci, do které se dostala sličná Trinity během jednoho ze svých akrobatických výkonů...

Local Variometer odhalil agenta Tunu...

Ale vítězem tohoto kola je bezkonkurenčně "Eso", jehož příspěvek vidíte v záhlaví tohoto článku. Soutěž ještě nekončí, tento poloBaldachýn se však již chýlí ke konci. Nezapomeňte - nalaďte si ho znovu zítra odpoledne.

A co máme mezitím dělat?

... ptáte se jistě. Tak minimálně můžete

a) rozhlédnout se z Everestu b) postavit si raketu země-vzduch

c) nebo najít nějakou další chybu v Matrixu...

Hele!

Všechny soutěžní příspěvky naleznete zde. Tak v sobotu na shledanou.

A hezký den!

Reklama

Související témata:

Související články

Baldachýn: Bulvární loupež!

A tak zatímco do České televize přišlo víc než 20 000 dětských obrázků Vydrýska, Václav Chaloupek natáčí nový seriál. Ovšem o tom se v dnešním Baldachýnu...

Baldachýn: George Bush a mimozemšťané!

Vedle přesvědčivých důkazů o tom, že George W. Bush má informace o existenci ufonů, se dnes ještě dozvíme o trestních sazbách za pokus o ostravskou televizní...

Baldachýn: Deník z Bagdádu

V dnešním Baldachýnu se budeme věnovat závažnějším tématům, ale to nám nezabrání zazpívat si s dvojicí koal, vydat se na cesty s ministrem Škromachem,...

Výběr článků

Načítám