Hlavní obsah

Autorka Harryho Pottera zvažovala sebevraždu

Novinky, rei
LONDÝN

Autorka příběhů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, Britka Joanne Kathleen Rowlingová, přiznala, že v minulosti přemýšlela o sebevraždě. Zabít se chtěla po rozpadu prvního manželství, kdy byla bez prostředků a sama se starala o malou dceru Jessiku. Řekla britskému listu Sunday Times.

Článek

Rowlingová (42), nyní jedna z nejbohatších žen planety, po odchodu od manžela žila s dítětem v malém bytě v Edinburghu. Neměla ani na nájem, na který si půjčila 600 liber (při dnešním výhodnějším kurzu asi 21 000 korun).

„Měla jsem skutečné myšlenky na sebevraždu, ne jen takové ty pocity, že se cítím mizerně. Padla jsem na dno,“ přiznala spisovatelka. „Ten, kdo mne donutil vyhledat pomoc, byla zřejmě moje dcera. Řekla jsem si, že to nemůže být správné vychovávat ji v takovém stavu,“ dodala.

S depresemi a potížemi se pak svěřila odborníkům. Následoval začátek psaní ságy o Potterovi, která byla od té doby přeložena do 64 světových jazyků a dočkala se i filmového zpracování.

Prvním manželem Rowlingové byl portugalský televizní reportér Jorge Arantes. Dcera Jessica se narodila v roce 1993. Rowlingová se s dítětem vrátila z Portugalska do Skotska ještě před rozvodem. První kniha o Harrym Potterovi vyšla v roce 1996.V roce 2001 se Rowlingová vdala za anesteziologa Neila Murraye. Má s ním dvě děti, syna Davida (2003) a dceru Mackenzie (20

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám