Hlavní obsah

Australské matky se popraly kvůli debatě o koronaviru. Skončily v bezvědomí

Novinky, tcs

Čínský koronavirus je téma, které rezonuje po celém světě. Minulé úterý kvůli němu měla napilno i australská policie v Sydney. Nešlo však o případ nakažení, nýbrž o rvačku dvou žen, které se pohádaly o zdravotních následcích, které koronavirus způsobuje. Během vypjaté potyčky skončily dle policie obě ženy na krátkou chvíli dokonce v bezvědomí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hádka šestatřicetileté a třiatřicetileté ženy, jejichž identitu policie nesdělila, začala na internetu ve skupině sydneyských matek. Na chatu se obě ženy pohádaly kvůli koronaviru, respektive kvůli jeho následkům, které může způsobovat.

Minulé úterý se matky dohodly, že svůj spor urovnají při osobním setkání v předměstí Brookvale. Jenže místo smíru započala hádka nanovo. „Spor rychle eskaloval a změnil se z verbálního na fyzický,“ napsala ve svém vyjádření policie.

Přes 20 tisíc nakažených. Čína vede všelidovou válku s koronavirem

Svět

Ženy se fackovaly, strkaly a tahaly za vlasy a ani jejich kamarádkám, které si s sebou ženy přivedly jako podporu, se nepodařilo obě aktérky od sebe odtrhnout. Obě ženy následně skončily na zemi, na krátkou chvíli dle policie byly i v bezvědomí.

Mluvčí ambasády ČLR: Nepanikařme

Domácí

Starší žena utrpěla zranění hlavy, ramene a řeznou ránu na ruce, mladší měla naražené rameno a další pohmožděniny. Matky byly převezeny do nemocnice na ošetření a následně propuštěny. Policie celý incident nadále vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám