Hlavní obsah

Australská škola vyhodila chlapce kvůli příjmení Hell

Novinky, Famous
SYDNEY

Ředitel katolické základní školy v Melbourne se chová jako skutečný tmář ze středověku. Odmítl totiž do svého vzdělávacího zařízení přijmout pětiletého chlapečka jen proto, že se jmenuje Max Hell. Příjmení v angličtině znamená peklo. Když to rodičům oznámili, sklesla jim čelist a na chvíli měli pocit, že se octili zpět v patnáctém století.

Foto: Profimedia.cz

Nic by se nemělo přehánět. Ani víra.

Článek

"Je rok 2007 ne 1407, tohle není doba temna," zlobil se pětačtyřicetiletý Alex Hell. Jeho pětiletý chlapeček s nevinným výrazem by mohl podle vedení školy představovat ďáblovy síly. A to se katolické instituci nelíbí.

Ředitel se teď před médii poněkud ošívá a vymlouvá. Chlapce totiž nejprve přijal, když ho matka přihlásila pod svým rodným jménem jako Maxe Wembridge. Jakmile však zjistil skutečné jméno dítěte, názor změnil. nyní se pokouší situaci řešit. "Škola pracuje s rodinou v zájmu dítěte," tvrdil ředitel McGrath novinářům.

Naštvaný otec však o přízeň tmářského ředitele nestojí. Chlapce přehlásí do vstřícnější školy. "Jsme oběťmi našeho jména," dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám