Hlavní obsah

Australanku probudila pětimetrová krajta v ložnici

Když člověka probudí o půl páté ráno zvuk tříštící se lampičky shozené z nočního stolku, jako první ho zřejmě napadne, že v domě jsou zloději. Pokud si to ovšem pomyslela Australanka žijící nedaleko Cairnsu, velmi se mýlila. Oním nočním vetřelcem byla téměř pětimetrová krajta, která se jí obtočila kolem postele, napsal list The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Předpokládá se, že had žil za obložením stěn a stropu domu řadu roků. Sama majitelka ho zahlédla před 15 lety, když strčil hlavu do koupelny, kde si dávala sprchu.

S přítomností hada v domě se smířila a dala mu jméno Monty. Ovšem začátkem týdne, kdy v tropické severní Austrálii udeřilo netypicky chladné počasí, se plaz vydal za teplem dovnitř domu.

„Věděli jsme, že tady někde je, ale nikdy jsem ho neviděla uvnitř a netušila jsem, jak je dlouhatánský,“ řekla novinářům majitelka, která povolala odbornou pomoc.

„Byla to pěkná příšera,“ prohlásil profesionální lovec hadů Dave Goodwin, podle něhož byla tato krajta druhá nejdelší, s jakou se za svou kariéru setkal. Odchyceného hada vypustili v místech, odkud se může odplazit zpět do buše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám