Hlavní obsah

Australané si oddychli. Záběry ukradené surikaty ukazují, že se má čile k světu

Perth

Australští vyšetřovatelé rozluštili „velkou malou loupež“, kterou obyvatele Perthu bedlivě sledovali od září. V souvislosti s krádeží mláděte surikaty z tamní zoo zadrželi dvojici třiadvacetiletých mladíků a jedenatřicetiletou ženu. Surikata byla zachráněna a má se čile k světu. Záběry z její rekonvalescence ve čtvrtek zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli krádeži surikatího mláděte ze zoo zadrželi v Perthu tři lidiVideo: MELISSA LEO PERTH ZOO, AP

 
Článek

Perthská zoo se v září minulého roku chystala několikaměsíční mládě oblíbené pospolitě žijící šelmičky poprvé ukázat veřejnosti. Surikata ale den před tím beze stopy zmizela. Rozběhlo se tedy ostře sledované vyšetřování

Jednou z vyšetřovacích verzí bylo to, že surikata utekla a ulovil ji dravý pták. Panovalo však také podezření, že ji někdo ukradl nebo osvobodil.

Po dvou dnech vyšlo najevo, že se skutečně jednalo o krádež. Policie na základě anonymního udání zvíře našla v Beverley, 130 kilometrů od Perthu. Městečko bylo  příliš malé na to, aby se v něm udrželo tak velké tajemství, napsala agentura AP. Dva mladíci byli obviněni následně, jednatřicetiletá žena až tuto středu.

Reklama

Související témata:

Související články

Australana obvinili z krádeže malé surikaty

V zoologické zahradě v australském Perthu byli v šoku, když jim 19. září zmizelo teprve měsíc staré mládě surikaty. Z krádeže zvířete je nyní obviněn...

Výběr článků

Načítám