Hlavní obsah

Atypické umění – Asiatka maluje portréty basketbalovým míčem

Šanghaj

Šanghajská umělkyně I Chungová zvolila netradiční uměleckou metodu, aby vzdala hold své modle. Svého oblíbeného čínského basketbalistu a bývalou hvězdu NBA Jao Minga namalovala tematickým stylem. Použila pouze basketbalový míč a červenou barvu.

BEZ KOMENTÁŘE: Neuvěřitelná technika malování basketbalovým míčem

 
Článek

Mladá Asiatka, která si nechává říkat „Red“, tedy v překladu „Červená“, se svým netradičním umem pochlubila na internetu, video nahrála před nedávnem na své stránky s komentářem: „Tady je malba superstar NBA Jao Minga, kterou jsem vytvořila pomocí červené barvy a basketbalového míče. Léta trénování basketbalu na střední škole se konečně zúročila!“

Zrychlené video zachycuje, jak I Chungová tvoří obří portrét nejvyššího hráče NBA pomocí různých technik. Chvíli míčem tře po ploše bílého papíru, místy zase dribluje. Asiatka na svých stránkách tvrdí, že miluje malování, ale jedině bez štětce. Umělkyně se narodila v malajské části Bornea, procestovala Austrálii i Holandsko a v květnu 2011 se usadila v Číně. Příští středu prý chystá premiéru dalšího svého uměleckého projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám