Hlavní obsah

Aniž by vyšel ven, uběhl Francouz v karanténě maraton. Na balkoně

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulouse

Dramatická situace panující na celém světě kvůli pandemii koronaviru přiměla řadu lidí k věcem, které by za normálních okolností nikdy nedělali. Jako třeba muž z francouzského Toulouse, který – aniž by opustil svůj byt – uběhl maraton. A to na balkoně, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouz uběhl maraton, aniž by opustil svůj bytVideo: Elisha Nochomovitz, AP

 
Článek

Elisha Nochomovitz se rozhodl, že mu ani nařízená karanténa nezabrání v jeho plánech zaběhnout si vytrvalostní závod. Celých 42,2 kilometru uběhl 18. března na svém sedm metrů dlouhém balkoně, po kterém pobíhal tam a zpátky. Celkem mu to zabralo šest hodin, 48 minut a 36 sekund.

„Připravoval jsem se na závody, které teď ale byly zrušeny nebo odloženy, základní trénink jsem už měl ale za sebou. Chtěl jsem také vyjádřit podporu zdravotnickému personálu, který odvádí výjimečnou práci,“ popsal Francouz s tím, že zároveň to byla psychická i fyzická výzva pro něj.

Stejně jako při klasickém maratonu měl i svůj podpůrný tým. Ten mu dělala jeho přítelkyně, která mu nosila pití a čokoládové bonbony. „Obzvlášť ke konci to bylo těžké, necítil jsem se dobře. Nebyl tam moc prostor na manévrování. Běhat sem a tam… Myslel jsem přitom na mnoho věcí, na současnou situaci, na svět, na věci, které se dějí, ale nemůžeme je ovládat. Věděl jsem, že zdravotníkům nemůžu pomoci, chtěl jsem je ale povzbudit.“

Přitom mu dělalo starosti, co na to řeknou sousedé, když jim běhá několik hodin nad hlavami. Vzali to však s pochopením. A pro obyvatele okolních domů, kteří netušili, o co se jedná, to alespoň byla v těchto nelehkých dnech originální podívaná.

Ve středu bude zemí znít písnička Není nutno

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám