Hlavní obsah

Angličany vyděsil oheň na obloze, považovali ho za padající letadlo

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická policie byla v pátek doslova zaplavena telefonáty od vyděšených lidí, kteří zpozorovali na noční obloze jasně zářící objekt. Někteří ho považovali za padající letadlo, jiní dokonce za UFO. S největší pravděpodobností se však jednalo o meteor.

BEZ KOMENTÁŘE: Oheň na obloze nad Velkou Británii vyděsil mnohé občany, báli se padajícího letadla

 
Článek

Pozoruhodný jev byl spatřen nad územím severní Anglie, Skotska a také v částech Severního Irska. Tisíce lidí okamžitě hlásily svoje pozorování na sociálních sítích, mnozí z nich ke svým zprávám připojili fotografie objektu. Objevilo se i krátké video, které celou událost zřetelně zachycuje.

„Měli jsme spoustu telefonátů od lidí, kteří hlásili podivné světlo na obloze. Mysleli si, že je to padající letadlo. Pro jistotu jsme kontaktovali letiště v Newcastlu, ale tam bylo všechno v pořádku,“ řekl portálu ChronicleLive policista, který měl ten večer službu na tísňové lince pro oblast anglické Northumbrie.

Podobnou paniku vyvolal také meteor, který se objevil na začátku roku v americké Jižní Karolíně. I tehdy byly tísňové linky přetíženy telefonáty od vyděšených lidí. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila letící meteor

Odborníci z britských observatoří se shodli, že se jednalo o meteor nebo o odpad z oběžné dráhy Země.

„Hlásíme, že jsme zpozorovali ohnivou kouli na obloze. Nebyl slyšet žádný zvuk a celé to trvalo dlouhých 20 až 30 vteřin. Bylo to úžasné,“ uvedla na svém účtu na sociální síti Twitter Kielderova observatoř.

Reklama

Výběr článků

Načítám