Hlavní obsah

Angelina Jolie byla označena za anti-Američanku

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Populární hollywoodská herečka byla doslova šokována, když byla obviněna z anti-amerických postojů. Nařčení způsobil její proslov k afghánským lidem zaměřený na válku s terorismem. Roku 2001 Jolie upozorňovala veřejnost, aby neignorovali osoby zasažené válkou v Afghánistánu, která byla spuštěna čtyři týdny po leteckých útocích na World Trade Center.

Článek

Jolie své prohlášení učinila v době, kdy byly záchvěvy amerického patriotismu na úplném vrcholu a někteří Američané zcela odmítali humanitární pomoc afghánským civilistům.

"Na to vystoupení jsem šla stejně tak, jako odešly naše jednotky do Afghánistánu, abych zdůraznila, že se musíme zaměřit na afghánské obyvatele, na uprchlíky. Našim nepřítelem byl Táliban a ti lidé byli oběťmi stejně jako my," řekla hvězda filmu Pan a paní Smithovi.

"Po vystoupení jsem obdržela telefonát a dva dopisy, ve kterých stálo: ´Jak se odvažuješ říci, že bychom měli po 11. září někomu pomáhat? Měli bychom akorát pomáhat všem v New Yorku, a to je celé. Fuck you! Doufám, že celá tvoje rodina chcípne, jsi anti-Američanka.´ Byla jsem tak šokovaná a nervózní, že jsem se vrátila do New Yorku až o několik měsíců později," uvedla smutně Jolie.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha oživila romantiku lásky Pitta a Jolie

V ulicích Prahy prýští romantika snad ze všech škvír. Kouzlo české matky měst objevují také Angelina Jolie a Brad Pitt, kteří zde pobývají kvůli natáčení filmu...

Výběr článků

Načítám