Hlavní obsah

Americký starosta použil na letišti časopis jako identifikační průkaz

– CHARLESTON
Novinky, jky

Tvrdá bezpečnostní opatření, která od září 2001 doprovází letový provoz v USA se zřejmě nevztahují úplně na všechny. Důkazem toho je starosta amerického města Charleston Danny Jones, který se dostal na palubu letadla i přes to, že u sebe neměl žádný průkaz totožnosti.

Foto: Jan Čech, Novinky

Článek

Jako svůj identifikační průkaz použil nové vydání magazínu Charleston, které jeho město vydává. V něm se totiž nacházela jeho fotografie na jejímž základě ho pracovníci letiště pustili na palubu letadla. Danny Jones prošel přes první bezpečnostní kontroly na letišti, když si uvědomil, že nemá u sebe svůj řidičský průkaz, který se v USA běžně na letištích používá k identifikaci.

Jelikož u sebe neměl starosta žádný jiný doklad totožnosti a nestíhal si pro něj zajet zpět domů, neměl jinou volbu, než zkusit ukázat kontrolorům magazín, kde věděl, že se nachází jeho fotografie. Byla vedle článku psaném o něm jako starostovi Charlestonu. Informoval o tom britský deník Metro. Pracovníci letiště se po krátké poradě rozhodli vpustit starostu na palubu letadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám