Hlavní obsah

Americký kocour přesně pozná, kdy člověk zemře

Novinky, Famous
NEW YORK

Lékaři z amerického státu Rhode Island spolehlivě zjistí, kdy zbývá jejich pacientovi posledních pár hodin života. Diagnostiku za ně provádí kocour Oscar, který se podle univerzitních odborníků téměř nikdy nesplete. Komu sedne chlupáč k posteli, s tím bude do pár hodin amen.

Článek

Jeho přesnost v pětadvaceti případech byla tak vysoká, že lékaři skutečně čekají, až si někoho oblíbí. A jeho rodině pak zavolají, aby přispěchala na poslední rozloučení. Obvykle to musí stihnout do čtyř hodin.

"Nedělá moc chyb. Mnohé rodiny dokáže skutečně potěšit. Oceňují především společnost, kterou ta kočka jejich milovanému poskytuje," potvrdil univerzitní profesor David Dosa.

Fenomenální dvouletý kocour Oscar se dokonce dostal do odborného lékařského magazínu New England Journal of Medicine.

Zdravotní personál hospice z Rhode Islandu si ho na své oddělení pro osoby s pokročilou demencí přivedl jako malé koťátko. Po šesti měsících pobytu v nemocnici začal chodit po vizitě jako lékaři. Očmuchal a prohlédl pacienty a sedl si vždy u toho, kdo měl za pár hodin zemřít. Ale většina z umírajících už ho ani nevnímala, protože na oddělení jsou hospitalizováni těžce nemocní lidé čekající na svou poslední hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám