Hlavní obsah

Alžběta II. nechce, aby personál jezdil do práce autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské královně Alžbětě II. očividně záleží na ochraně životního prostředí. Rozeslala totiž stovce zaměstnanců své letní rezidence ve skotském Balmoralu přípis s výzvou, aby z ekologických důvodů napříště chodili do práce pěšky nebo jezdili na kole.

Článek

Příkaz panovnice ale podle listu Mail on Sunday narazil u personálu panství o rozloze 50 000 hektarů na nepochopení. Královnin "diktát" je zcela v rozporu s chováním příslušníků královské rodiny, řekl mluvčí zaměstnanců. Ti se totiž na Balmoral přemísťují letadlem a po něm se pohybují v terénních vozech.

Mnozí zaměstnanci ani nemají jinou možnost než jezdit do práce autem, argumentoval dál mluvčí. Jen někteří totiž bydlí v nejbližším městě Ballater, většina zbývajících ale žije ve vzdálenějších lokalitách.

"Autobus tu jezdí jen jednou za hodinu a vlakové spojení neexistuje už od roku 1966," postěžoval si mluvčí zaměstnanců.

Buckinghamský palác k celé záležitosti mlčí. "Nemluvíme o věcech, které se týkají Balmoralu," řekla jedna z mluvčích královské rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám