Hlavní obsah

Agresivní pták útočí v Michiganu na chodce

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Rapids

Projít v poklidu kolem budovy Public Museum v Grand Rapids v americkém Michiganu není vůbec jednoduché. Poletuje tam totiž nejméně jeden pták, který napadá lidi. Jeho útoky se zatím naštěstí obešly bez zranění, uvedl server woodtv.com.

Článek

Americké televizní stanici se podařilo ve čtvrtek natočit černého opeřence s červeně zbarvenými křídly, jak neustále doráží na procházející chodce. Scéna se pokaždé opakovala.

Pták se vždy nejdřív usadil na stromě nebo na ukazateli v okolí muzea, a když se v jeho zorném poli objevila oběť, snesl se rovnou na její hlavu. Ze záběrů je ale vidět, že lidem jen načechral vlasy, maximálně jim uštědřil drobné klovnutí, a hned zase odletěl. Nikdo proto také nehlásil žádné zranění.

V Číně se ptáci mstí za útok na svá hnízda

Podobným útokům čelí také obyvatelé severočínské provincie Che-pej. Už rok se potýkají s divokými nálety ptačích hejn, která napadají chodce ve městě Š'ťiaz-chuang.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Číně útočí ptáci na lidi jako v Hitchcockově hororu, chtěli napadnout i kameramana těchto záběrůVideo: Reuters

Zajímavostí je, že útočí jen na pohyblivé terče. Lidé, kteří sedí nebo stojí, je nezajímají. V tomto případě ale mají rozzuření ptáci ke své agresi zřejmě důvod. Loni v létě totiž někdo pravděpodobně zaútočil na jejich hnízda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám