Hlavní obsah

Agáta Hanychová se nechala veřejně testovat na HIV

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Modelka Agáta Hanychová se otestovala na virus HIV. Před objektivy fotografů a kamer podstoupila test. Stala se tváří kampaně, která bojuje proti této zákeřné nemoci, a tak se testu na veřejnosti nebránila.

Článek

Agátu bulvární týdeník v minulosti napadl, že je HIV pozitivní. Agáta se bránila soudní cestou. Nyní dokonce i veřejně dokázala, že je naprosto zdravá. Společně se sexuologem Radimem Uzlem se vrhla do osvěty a  podporuje celosvětový den boje proti AIDS, který tuto problematiku připomíná 1.12.

Agáta dokonce před kamerou a fotografy podstoupila novinku - INSTItest na HIV. Za minutu věděla, jak na tom je. "Samozřejmě byl negativní, ale to jsem taky tušila. I když chápu, že někdo při tomto testu prožije tu nejdelší minutu strachu," řekla Hanychová.

"Myslím, že teď by měl být tento test kromě kondomu samozřejmostí v kabelce všech holek. Takhle si můžou například předem otestovat toho, s kým odejdou z mejdanu. Proč riskovat život, když jsou takové možnosti," dodala.

Se známým sexuologem Radimem Uzlem nafotila Agáta společně kampaň STOP AIDS. "Slečnu Hanychovou jsem samozřejmě znal z médií a vždy na mě působila lépe, než jak byla prezentována. To mi dnes také potvrdila," svěřil se. "Nejvíc mě na ní ale zaujalo, jak v jednom televizním pořadu předvedla, že umí vařit. To víte, už jsme starý pán a jídlo mě zajímá především," vtipkoval.

Také Uzel je z "domácího" testu na virus HIV nadšen. "Zjištění jasného výsledku v domácím prostředí je srovnatelné s gravitestem - tady stačí kapka krve a za minutu máte jasno. Pokud právě ta jednoduchost přesvědčí lidi k pravidelnému testování, a tedy své ochraně a prevenci, je to skvělá věc," dodal sexuolog.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám