Hlavní obsah

Agassi se utápí v depresích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážné starosti o manžela si dělá německá tenisová veteránka a dvojnásobná matka Steffi Grafová. Příčinou jsou těžké deprese, jimiž pětatřicetiletý André Agassi poslední dobou trpí a kvůli kterým prý začíná dokonce pochybovat o smyslu vlastní existence.

Článek

"Tváří se zatrpkle, už se vůbec neusmívá a vytrhnout z letargie ho nedokážou ani naše děti," stěžuje si Steffi. Příčinu stínů na duši spatřuje v manželových neúspěších na tenisových dvorcích. Hra se mu nedaří, a jak připomínají odborníci, stále častěji předčasně opouští turnaje, protože soupeřům nestačí. Poslední debakl v kalifornském Indian Wells Andrého uvrhl do stavu beznaděje, naprosté netečnosti a sklíčenosti.

"Už dlouho jsem se necítil duševně fit, stále jen přemýšlím, jestli má můj život ještě smysl," přiznává profesionální sportovec, který má na svém kontě šedesát turnajových vítězství. Všechny pokusy Stefi ukázat manželovi, že přes momentální neúspěchy na dvorcích není jako člověk odepsán, se míjejí účinkem. Její rady, aby skoncoval s tenisem a věnoval se něčemu jinému, André zarputile odmítá. Usilovně trénuje, v červnu chce triumfovat ve Wimbledonu.

"Mám strach, co bude následovat, když se mu to nepovede," obává se Steffi Grafová.

Reklama

Související témata:

Související články

Agassi a Grafová mají vlastní parfém

Prominentní tenisový pár Andre Agassi a Steffi Grafová v pondělí slavnostně představil svůj vlastní parfém. Pětatřicetiletý Američan a o rok starší někdejší...

Výběr článků

Načítám