Hlavní obsah

Adamovská popřela rozpad manželství s Radkem Johnem

Herečka Zlata Adamovská (49) už teď může přiznat, že během let s manželem, investigativním novinářem Radkem Johnem (54), zažila horké chvilky.

Článek

"Za těch patnáct let, co Radek pracoval v Nově, jsme doma mnohokrát prožívali velké napětí. I strach. Byla mu vystavena celá rodina. Především šlo o dobu před odvysíláním některé ze závažných kauz, na kterých Radek pracoval. Občas šlo o velmi agresivní výhrůžky. Proto jsem mnohokrát dokonce spala s pistolí u postele. Dokonce jsem se několikrát stěhovala k mamince, aby děti nespaly v domě. Výhružné telefonáty už neregistruji, ty jsou u nás na denním pořádku," řekla agentuře Korzo Zlata Adamovská.

Podle ní byly i tyto věci jedním z důvodů, proč se její muž rozhodl z Novy odejít.

"Strach jsem o manžela neměla nikdy. Myslím si ale, že teď budeme žít trochu klidněji než doposud. Psaní scénářů není nebezpečné, i když u Radka člověk nikdy neví. Vždy se snažil mít maximum informací a pokud možno si je ověřoval sám," dodává herečka.

Jsou to výmysly bulváru, říká herečka

K článkům v bulvárním tisku o údajném rozvodu i k spekulacím o odchodu Radka Johna z pořadu Na vlastní oči zastává Adamovská striktní postoj.

"U všech článků, které o nás vyšly v posledních dnech, šlo pouze o jedinou věc. Pomocí našich jmen zvýšit náklad novin. Na jedné straně ctím svobodu slova. Na straně druhé se ovšem domnívám, že by měla existovat zákonná norma, který by zabránila šíření podobných lží. Úspěch se v Česku prostě nepromíjí," tvrdí Adamovská.

"Těmi články dostaly dobrou školu pro život naše děti. Pochopily už dávno, že to, co se o nás píše, jsou nesmysly, které nemohou brát vážně. Ovšem dostaly skvělé ponaučení. Možná z nich jednou budou dobří právníci nebo poslanci a pokusí se změnit to, že dnes může tisk kohokoliv beztrestně napadnout," doufá herečka.

Radek John: "Odejít jsem chtěl už dávno, jsou tu mladší!"

Radek John Korzu řekl, že o odchodu z investigativní žurnalistiky přemýšlel už delší dobu. Jakékoliv spekulace o pozadí svého rozhodnutí odmítá. "Za mým odchodem z Novy se neskrývá vůbec nic tajuplného. Toto rozhodnutí ve mně zrálo už delší dobu a na dovolené jsem se definitivně rozhodl, že se už nechci dále zabývat investigativní žurnalistikou.

Po patnácti letech se mi už nechce neustále se hrabat v bahně a domnívám se, že by na moje místo měli nastoupit mladší kolegové. Já se chci už pouze věnovat psaní hezkých a příjemných věcí a věnovat více času svým blízkým," říká John.

Společně s touto informací se ihned vynořila další spekulace, která jeho odchod označila za nedobrovolný. O místo v prestižním pořadu ho podle spekulací médií mělo připravit jeho angažmá ve společnosti Ora Print. "Tyto informace jsou nepravdivé," řekl Korzu Radek John.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám