Hlavní obsah

103letá legenda radí, jak se vypořádat s těžkými časy

Novinky, nčs

Během druhé světové války byste mezi spojeneckými vojáky hledali větší hudební celebritu jen těžko. Dame Vera Lynnová v pátek oslavila už 103. narozeniny a při té příležitosti vitální dáma promluvila k veřejnosti.

Foto: Profimedia.cz

Dame Vera Lynnová slaví 103. narozeniny.

Článek

„Čelíme těžkým chvílím a já vím, že mnoho lidí má obavy z budoucnosti,” promluvila  The Forces Sweetheart (Miláček armády), jak se za války zpěvačce přezdívalo.

„Dodává mi sílu, když vidím, jak jsou lidé schopní se v takových časech spojit. Vzájemně se podporují, pomáhají ostatním a zpívají na ulicích,” říká oslavenkyně. A právě v hudbě vidí šanci, jak se s náročnou situací vypořádat.

Foto: Profimedia.cz

Takhle slavila v roce 1984 svoje 67. narozeniny.

„Hudba posiluje ducha. Hledejme si důvody k radosti, usmívejme se, zpívejme,” vyzývá Lynnová, rodačka z Londýna, která během války uspořádala po světě několik koncertů pro britské vojáky.

„Vzpomínám si na válku, tehdy jsme taky čelili velmi složité situaci. A zvládli jsme ji, protože jsme se dokázali semknout a bojovat za společný cíl,” dodala Britka, držitelka Řádu britského impéria, kterou si vybavíte při hitech ze čtyřicátých let minulého století jako We´ll Meet Again nebo The White Cliffs of Dover.

Věčný student preferuje i v téměř 99 letech schody před výtahem

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám