Hlavní obsah

Existence upírů byla matematicky vyvrácena

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLANDO

Profesor fyziky Costas Efthimiou se nedokázal smířit s tím, že někteří lidé věří na upíry. Aby jejich pomýlení přivedl na pravou míru, rozhodl se možnost existence upírů vyvrátit jednoduchým matematickým důkazem. Podle akademika z University of Central Florida by na světě k dnešnímu dni nežil jediný člověk, kdyby upíři existovali již v roce 1600. Abychom byli přesní - lidé by neexistovali už po několika letech.

Článek

Profesor Costas Efthimiou vyšel z předpokladu, že 1. ledna 1600 bylo na Zemi asi 536,8 miliónů lidí. Kdyby v tu dobu vznikl první upír a každý měsíc by vysál krev jednomu člověku, takže i ten by se pak stal upírem a připojil k němu, již 1. února 1600 by na Zemi byli upíři dva. Za měsíc už by byli čtyři, a tak dále. Pokud by to takto pokračovalo, všichni lidé by se stali upíry již za dva a půl roku od vzniku prvního z nich.

"Tohle umí spočítat každý student matematiky, dokonce i nadaný žák střední školy si dokáže zjistit, že by upíři celou zemi brzy změnili v jednu říši krvelačných nestvůr a nebyl by tu jediný člověk," prohlásil Efthimiou.

Kdyby dnes vznikl první upír, každý měsíc by vstal z hrobu a vysál jednu lidskou oběť, již na konci roku 2009 by na Zemi nebyl jediný smrtelník. Zato by tu pobíhalo něco přes šest miliard hladových upírů.

Reklama

Související témata:

Související články

Upír děsí obyvatele Birminghamu

Obyvatelé jedné birminghamské čtvrti jsou zděšení. Jsou totiž přesvědčeni, že s nimi život sdílí upír. Policie to však považuje za naprosto nesmyslný výplod...

Výběr článků

Načítám