Hlavní obsah

Někteří učitelé by žákům dovolili sex během výuky

– PRAHA

Školy stále nemají jasno v tom, co vše svým žákům dovolit během vyučování. O tom, zda je přípustné v hodinách jíst, pít nebo posílat zprávy SMS, diskutují na webu www.ceskaskola.cz pedagogové už dva roky. K jisté shodě ale debata přece jen spěje: Pít ano, jíst ne. Není to však vše, o čem se na webu diskutuje. Probírají se například mobilní telefony a dokonce i sex během vyučování.

Článek

V otázce jídla je většina pedagogů nekompromisní. Pojídání svačin je při hodině ruší. Jeden učitel se dokonce přiznává k tomu, že před obědem je pro něj "pohled na žáka cpoucího se řízkem deprimující."

Další přispěvatelka si ale myslí, že lepší je, když se žák při hodině nasytí, než když s kručením v břiše soustředí svou mysl pouze na ručičku hodinek. Jiná diskutující míní, že záleží hlavně na okolnostech. Zakázala by například svačit v hodině dějepisu věnované hospodářské krizi.

Mobily ne, sex ano?

Jen část "volnomyšlenkářů" je ale ochotná povolit dětem konzumaci nápojů, natožpak jídla v počítačových učebnách a chemických laboratořích. Konzervativní část pro zákaz pití v hodinách informatiky argumentuje ničením klávesnic, v extrémním případě smrtelným úrazem, který by rozlitá tekutina mohla způsobit. "V učebnách PC stále přežívá názor z dob, kdy se na počítače chodilo jen dívat, a to, že 'by se to mohlo polít'. Při cenách klávesnic bych to už vůbec neřešil," ozývá se oponent.

Stejně přísní jsou učitelé v otázce používání mobilních telefonů, děti by je měly mít v hodinách vypnuté. V diskusi na druhou stranu padly i názory, že žákům by mohl být při vyučování povolen i sex, pokud na něj mají zákonný věk a neruší při něm ostatní.

Reklama

Související články

Indičtí školáci chodí do třídy opilí

Základní škola plná malých opilců není v některých koutech Indie zvláštností. Nový ředitel školy ve vesničce Zitapatti však vyloučil z docházky čtyřicet žáků,...

Výběr článků

Načítám