Hlavní obsah

Vězeň zhubl, utekl tak z vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský vězeň, který dokázal utéct díky tomu, že zhubnul 14 kilogramů a protáhl se úzkým otvorem ve zdi, už je zase za mřížemi. Teď už je ale spokojenější a na další útěk se nechystá - podle soudce ho uklidnilo to, že se konečně dozvěděl, jak dlouhý trest ho čeká.

Článek

Sedmatřicetiletý Robert Cole v roce 2003 vyloupil banku, kvůli nepříčetnosti ho ale soud osvobodil a poslal na neurčitou dobu na léčení do vězeňské psychiatrické kliniky. Nejistá budoucnost ale Colea natolik frustrovala, že se rozhodl naplánovat útěk.

Tři týdny pečlivě obrušoval tupým nožem cihlové ostění na zamřížovaném okně svého pokoje a zároveň držel přísnou dietu. Díky hladovění a projímadlům nakonec zhubnul o 14 kilogramů a proklouzl ven otvorem širokým 15 centimetrů.

Policie ho chytila už po třech dnech, obvinila ho z útěku a soudce ho dnes poslal do vězení na dva roky a dva měsíce. Cole ale nakonec tímhle podivným způsobem dosáhl svého - teď přesně ví, jak dlouhou dobu za mřížemi stráví, a je prý mnohem klidnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám