Hlavní obsah

Nejvyšší žena světa chce emigrovat z Pákistánu

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANCHESTER

Azyl v Británii žádá nejvyšší žena světa. Třiatřicetiletá Zainab Bibiová se svými 215 cm zažívá v rodném Pákistánu hotové peklo. Před diskriminací, posměchem a ponižováním utekla do Manchesteru. Britské úřady jí zatím udělily vízum na dva roky.

Článek

V nové zemi se hodlá Bibiová rychle aklimatizovat. Zatím využívá obecní byt ve Stockportu poblíž Manchesteru, kde nemusí platit žádný nájem ani poplatky. Vláda jí přiřkla sociální dávky ve výši 40 liber týdně. V domovině musela snášet hrubé zacházení, zvláště mladí muži a chlapci po ní pokřikovali a házeli kameny. Jeden muž jí dokonce zlomil zápěstí hůlkou.

"V Británii se mi moc líbí. Jste tady moc milí. Lidé se na mě smějí a nemám žádné problémy. V mé domovině si na mě ukazovali, protože jsem tak vysoká, je mi tam těžko. Mám cukrovku a tady dostávám léky zdarma, v Pákistánu je léčba příliš drahá," řekla novinářům Bibiová prostřednictvím tlumočníka.

Reklama

Související články

Angelina Jolieová navštívila Pákistán

Americká herečka Angelina Jolieová, představitelka virtuální Lary Croftové, která působí jako velvyslankyně dobré vůle OSN, ve středu zavítala do Pákistánu....

Výběr článků

Načítám