Hlavní obsah

Nynější pátek třináctého šokuje podivnými shodami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CÁCHY

Nová studie ukázala, že jsou lidé čím dál tím méně pověrčiví. Stále menší počet lidí propadá úzkostlivým pocitům, když jim přes cestu přeběhne černá kočka, rozbijí zrcadlo nebo projdou pod žebříkem. Studie vědce z německých Cách však ukazuje, že je říjnový pátek třináctého v mnoha ohledech výjimečný.

Článek

Tři ze čtyř dotázaných v zábavním parku v Surrey řekli, že v pátek třináctého neuvažují o tom, že by nešli do práce. Alespoň tedy ne kvůli lehce magickému datu. Pro lidi slavící Halloween je letošní říjen opravdu strašidelný. Nejen, že je čeká pátek třináctého, ale stejně tak i strašidelný halloweenský večer.

Dle německého profesora Heinricha Hemmeho z cášské univerzity je dnešní pátek třináctého dvojnásobně alarmující. Rok 2006 je zajímavý tím, že se v něm vyskytují hned dva pátky třináctého. Součet cifer v datu 13.10.2006 je navíc také třináct. Podobným magickým dnem jsme si prošli již letos v lednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám